Négyszer kellett kérvényeznie a védettségi igazolványát egy zuglói asszonynak, mivel a Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanazzal a lejárt személyi azonosítóval küldte ki neki a védettségi kártyát. A hölgy felháborítónak tartja, hogy miért kellett neki 3000 forintokat fizetni az újabb cserékért.

Három hetenként kapott új kártyát

Az első, rosszul kiállított védettségi igazolványa után szinte minden hónapban kapott egy újabb kártyát, közel három hetenként Kiss Béláné Irénke, akinek már négy védettségi kártyája is van, de egyik sem érvényes – tudósít az ATV híradója.

Lejárt személyivel van a baj

Biztos sokan vannak, akik irigykednek Irénkére, hogy már négy védettségi igazolványa is van, de az a helyzet, hogy ezek közül egyiket sem tudja használni a nő. Mindegyik kártyáján ugyanis a lejárt személyi igazolványa szerepel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Jelezte a problémát

A zuglói asszony azonnal észrevette a hibát, és jelentette a problémát e-mailben Budapest Főváros Kormányhivatalának. A nő azt mondta, hogy a helyi önkormányzathoz irányították, ahol egy reklamációs papírt töltettek ki vele.

Újra elküldték neki a rossz kártyát

„Két hét után megkaptam egy védettségi igazolványt, ami ugyanolyan rossz volt, mint az első, akkor megint kezdődött elölről: bementem, hogy mégsem jó, megint nem jó. Ez háromszor megismétlődött” – mondta.

Megkapta a negyedik igazolványt is

A zuglói nő múlt héten megkapta a negyedik igazolványát is, amely szintén érvénytelen volt. Újabb levelet írt, de Irénke már nagyon unja, hogy újra meg újra magyarázkodnia kell, pedig már az egészsége miatt nem is tud utazni. A hölgy azzal sem ért egyet, hogy miért kell neki 3000 forintot fizetnie a kártyák cseréjéért, miközben nem is ő hibázott.

Nem az önkormányzat a felelős

A 14. kerületi polgármester a csatornának azt mondta, hogy a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés nem az önkormányzat feladatköre, hanem az önkormányzat épületében lévő kormányablak hatásköre. Horváth Csaba szerint az adminisztrációs bajokat könnyedén úgy lehetne kezelni, ha a kormány minden járvánnyal és oltással kapcsolatos információt nyilvánosságra hozna június 15-ig.

Tényleg 3000 forint a csere

A kormányhivatal oldalán csupán annyi információ található, hogy a kártyacsere valóban 3000 forintba kerül, ha az igazolvány megrongálódott vagy azt esetleg elvesztettük. Amennyiben az adatok hibásak a kártyán, akkor az igazolványt cserélni kell, de a hibás kártyát le kell adni a kormányablakban.

Nem minden egyértelmű

A kormányhivatal oldalán azonban szó sincs arról, mi van akkor, ha a kártyacserénél ugyanazt az érvénytelen védettségi igazolványt kapja meg valaki.

Minden problémás ügyet vizsgálnak

“A kormányhivatal minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgál” – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatorna megkeresésére. Az EMMI közlése szerint a védettségi igazolványok ügyében személyesen a kormányablakokban, illetve az ügyfélkapun keresztül lehet bejelentést tenni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BPK-illusztráció