A Blaha Lujza tér rekonstrukciójának részeként csütörtökön elkezdődik a József körút Rákóczi tér felé vezető oldalának felújítása. Más változás is lesz, nem fog járni a Margit körúton a villamos a hétvégén.

10 napig tart a munka

A Rákóczi út és a Népszínház utca közötti szakaszon várhatóan tíz napig tartanak a kisebb forgalomkorlátozással járó munkák. A felújítás során felmarják a régi, elhasznált útburkolatot, majd kiépítik a vízelvezető sávot, végül új kopóréteget kap az útszakasz.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokkal szebb lesz minden

A friss burkolati jeleket a tervek szerint augusztus közepén festik fel – írták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Járdaszigeten is figyelni kell

Szombaton a Rákóczi úti zebra érintett járdaszigetén is végeznek apróbb munkát, amely miatt az érintett szakaszon a belső sávokat 2-3 órára lezárják.

Jönnek a bútorok a Blahára

Egyre inkább körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja, és a térbútorok kihelyezésének előkészítő munkái is elkezdődtek már – közölték.

Gyalogosan lehet menni

Véget értek a csatornaépítési munkák, a felújítás az ütemtervnek megfelelően szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában, amelyet a korszerűsítés idejére a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezártak a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosított volt.

Még idén végeznek a Blaha Lujza térrel

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Máshogy jár a villamos is

A 4-es és a 6-os villamos csak a dél-budai végállomások és az Oktogon, a 17-es villamos pedig a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár. A Széll Kálmán tér és az Oktogon között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni – áll a közleményben.

Pótlóbusz mindenhol

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 6-os villamosok helyett a teljes vonalon villamospótló autóbusz közlekedik – tették hozzá. Mint írták: a hétvégi munkák során felújítják a Margit körúti és a Jászai Mari téri kitérőket, valamint a Margit híd dilatációs szerkezeteit is kicserélik, hogy a jövőben is zavartalan legyen a villamosok közlekedése.

Másik megállóba kell menni

A villamospótló autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

Inkább metrózzunk a pótlóbuszozás helyett

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 931-es éjszakai busz Pest felé a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg a Margit híd budai hídfőjénél – írták. A BKK a Széll Kálmán tér környékéről a belváros elérésére az M2-es metrót javasolja az utazóknak – áll a közleményben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: Nagykörút