Szerelmét hívták, hogy azonosítsa a tragikus körülmények közt meghalt Veréb Krisztiánt. A kajakost Dominikán érte a végzetes motorbaleset. Gyászol a sportvilág, gyászolnak a kajakosok.

Szinte felismerhetetlen lett a végzetes baleset után a magyar kajakos.

Szinte felismerhetetlen lett motorbalesete után Veréb Krisztián holtteste.  Mint arról beszámoltunk, az olimpiai bronzérmes kajakos szombat éjjel hunyt el Dominikán motorbalesetben. A Sydneyben kajak kettesben dobogós sportoló kedvesét értesítette a helyi rendőrség – írja a Ripost.

Szerelme azonosította

„Azonosítani kellett a holttestet, ha jól tudom, akkor a párja csak a tetoválásai alapján mondta biztosra, hogy Krisztiánról van szó” – mondta Novák Ferenc, aki szintén 2000-ben aranyérmet nyert az olimpián.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Sporttársait sokkolta a hír

Egykori társait sokkolta a szörnyű hír. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán aki közösen nyert vb-ezüstöt és Világkupa-versenyt Verébbel, elcsukló hangon emlékezett barátjára.

„Nehéz szavakat találni”

„Nehéz szavakat találni, borzalmas, ami történt. Ugyanabba a korosztályba tartoztunk, rengeteget versenyeztünk együtt” – mondta Kammerer Zoltán a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET! Fekete péntek: motorbalesetben meghalt egy házaspár és egy 49 éves férfi, egy nap alatt 5 motoros ütközött

Élvezte az életet Dominikán

„Jó haverok voltunk. Bár az elmúlt időszakban nem beszéltünk napi vagy heti szinten, tudtam, hogy mi van vele. Jól érezte magát, élvezte az életet Dominikán. Még engem is megpróbált korábban odacsábítani, azt mondta, vegyek arrafelé házat, nem bánom meg. Azt válaszoltam neki, biztosan csodálatos lenne, de én Magyarországon szeretnék maradni” – mondta a sportoló.

Angyal Zoltánt is sokkolta a hír

 „Megrázott Krisztián halála. Nagyon tehetséges versenyző volt, közkedvelt csapattagnak számított, mindenkivel jó kapcsolatot ápolt. Hitt a munkában, mindig képességei maximumát nyújtotta – így emlékezett sporttársáról Angyal Zoltán korábbi kajak-kenu szövetségi kapitány.

Nagy motoros volt

Angyal Zoltán arról is beszélt, hogy Veréb Krisztián nagy motoros volt. A sportoló szinte biztos benne, hogy nem a szerencsétlenül járt sportoló tehet a balesetről, mert nagyon megfontolt embernek ismerte meg.

Olimpiai bronzérmet szerzett

A 43 éves korában elhunyt Veréb 2000-ben nyert olimpiai bronzérmet K2 1000 méteren Bártfai Krisztián oldalán. Emellett kétszer világbajnoki ezüstérmet és háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmet nyert.

Sok a motoros baleset

Ijesztő statisztikai mutatót közölt tavaly év végén a Dominikai Közútkezelő Társaság. Az adatok szerint az országban történt közlekedési balesetek 63 százaléka a motorosokat érinti, akik közül átlagban háromból mindössze egy visel bukósisakot.

Kiemelt kép: Veréb Krisztián az olimpiai futamán – Forrás: MOB