Bravúros landolás szemtanúi lehettek a napokban azok, akik a szentendrei korzón sétáltak. Az ország egyik legnépszerűbb helyén, talán túlzás nélkül állítható, hogy „zsebkendőnyi méretű” területre szállt le egy mentőhelikopter, aki egy bajba jutott emberért érkezett az egyik étteremhez. Cikkünk végén mutatjuk a helyszínen készült képeket.

Rosszullét az étteremben

A szentendrei korzó egyik éttermében lett rosszul egy ember, az ő számára kértek segítséget a mentőktől. A helyzet úgy hozta, hogy a mentőhelikoptert kellett riasztani és hamarosan meg is érkezett a jármű. A helikopter vezetőjének nem okozott nehézséget a landolás: a leszállást sokan figyelték a helyszínen és kijárt az elismerés a sikeres művelet után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Homok és kavics

A szemtanúk szerint a manőver pillanataiban „homok- és kavicsvihar” tört be a parton található éttermekbe. Mint kiderült: a mentőhelikoptert az eset sürgőssége miatt hívták oda, nem azért, hogy elszállítsa a bajba jutott embert.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Esetkocsi vitte el

A férfit a helyszíni ellátást követően végül a mentős esetkocsi szállította kórházba a helyszínről származó információk alapján. A bravúros landolásról az egyik szentendrei Facebook-csoportban videót is közzé tettek.

„Minden tiszteletem az övék”

„Minden tiszteletem az Övék! Ilyen helyre egy ekkora gépet lerakni, ahol a gyalogos és kerékpáros folyton veszekszik…. A pilótának személyesen gratuláltam, ő szerényen megegyezte: köszönöm, de nem kell, nekünk ez a dolgunk!” – írta egy hozzászóló.

Merész landolás  

„Számomra eddig ez volt a második legmerészebb landolás a MEDI11 részéről. Az első 2019-ben. a Lupa öböl-részén volt. Az is eléggé szűkös, de megoldották” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikeres leszállás

Ügyes volt a pilóta

Sokan látták a leszállást

Kiemelt kép: bravúros landolás a szentendrei korzón. Fotók: Facebook.