Lélegeztetőgépre került Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselőt, akit néhány napja kórházban kezelnek a koronavírus miatt. Aradszki András KDNP-s képviselő szintén lélegeztetőgépen volt, másfél hónap kórházi kezelés után győzte le a vírust.

Nehéz napok jönnek

„Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, de még nagyon nehéz napok előtt állunk. Valószínűleg többen értesültek már róla, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan eredetileg gondolta volna bárki is. Édesapánkat, Gábort február 24-én délután lélegeztető gépre helyezték, altatásban tartják”– írja a család a képviselő Facebookon.

Messze a teljes gyógyulás

Hozzátették, az eredményei javulni kezdtek, de a teljes gyógyulásig vezető út még hosszú és gyötrelmes lesz.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Imádkozzanak érte

„Nekünk ő nem csak egy képviselő, hanem férj, apa, testvér, szeretett gyermek, após, akiért most együtt dobban a szívünk. Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy telefonhívások, üzenetek helyett mindenki gondoljon rá, küldjön neki erőt és legfőképpen imádkozzunk érte – fogalmaztak a posztban, és egyben köszönetet mondtak a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház orvosainak, ápolóinak a hihetetlen erőfeszítését, amit nap mint nap tesznek a betegekért” – írják a Facebookon.

A kórházból jelentkezett

Bányai Gábor a héten azt írta „családtagok, munkatársak, ismerősök, barátok után sajnos én is megfertőződtem ezzel a szörnyű kórral. Jelenleg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolnak. Itt jó kezekben vagyok, orvosaim, ápolóim, mindent megtesznek minden itt ápolt betegért, mindenki mielőbbi gyógyulásáért. Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!”

Oltásra buzdított

„Kérem, hogy nagyon vigyázzanak magukra, a koronavírus nem válogat. Megfertőz fiatalt és időset, egészségeset és beteget, férfit és nőt, ellenzékit és kormánypártit egyaránt. Innen is arra kérem Önöket, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, és aki csak teheti, regisztráljon a védőoltásra, mert csak azzal vethetünk véget a most uralkodó áldatlan állapotoknak” – írta a képviselő.

2006 óta képviselő

Bányai Gábor 51 éves, Budapesten született. Kertészmérnökként végzett Kecskeméten, 2006 óta a Fidesz országgyűlési képviselője. Jelenleg Jánoshalmán él, 5 gyermek édesapja.

Az érdi képviselő is elkapta a vírust

Aradszki András Érd országgyűlési képviselője novemberben fertőződött meg a koronavírussal, hetekig intenzív osztályon ápolták, majd lélegeztetőgépre került.

Hetekig volt kórházban

A KDNP politikusa januárban került le a gépről, másfél hónap kórházi kezelés után  kezdte meg rehabilitációját.

„Fele sem tréfa”

“Ennek a vírusnak a fele se tréfa! Javaslom, hogy mindenki, aki teheti, oltassa be magát” – üzente még a kórházból a politikus.

Kiemelt kép: Bányai Gábor – Forrás: Facebook