Mentőautóval ütközött össze egy személygépkocsi szerdán Budapest 10. kerületében. A mentőautó személyzetét kórházba szállították.

Egy irányból jöttek

Szerda délután komolynak látszó, de szerencsés kimenetelű baleset történt Kőbányán, az Újhegyi út és a Mádi utca találkozásánál. Egy beteget szállító szirénázó mentőautó a Gyömrői út felől sietett az Újhegyi úton a Maglódi út felé, az autósort előzte a mentő és a BMW volt a sor elején, amelyet egy nő vezetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lerombolta a kerítést

A BMW-s kitette az irányjelzőt, majd rögtön balra húzta kormányt, hogy bekanyarodjon a Mádi utcába, ekkor ért oda a mentő. A vezetője próbált lehúzódni balra, de így is összeért a két jármű, a mentő ezután csapódott a kerítésbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem sok maradt a kerítésből

Nem lett baja a mentősöknek

A mentő három tagú személyzete szerencsére sértetlenül megúszta a becsapódást, ki tudtak szállni a roncsból, viszont a szállított beteget a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki, majd egy másik mentő szállította kórházba.

Nem sérült a BMW

A BMW alig károsodott, néhány karcolás látszott csak a karosszérián, a sofőrje sem sérült meg. A karambol miatt az Újhegyi utat teljes szélességében lezárták, a 185-ös autóbusz mintegy másfél órán keresztül módosított útvonalon közlekedett, nem érintette a Dolomit utca és az Újhegyi út, Sportliget megállót baleset miatt.

Szerencsére nem volt a kertben senki

Máshogy jártak a buszok

A 68-as és a 268-as autóbusz szintén terelve közlekedett, nem érintette az Újhegyi út, Sportliget és a Maglódi út megállót.

Győrfi Pál is megszólalt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a mentőautó egy súlyos állapotban lévő beteget belgyógyászati problémákkal szállított a Bajcsy-Zsilinszky kórházba, és megkülönböztető jelzést használt.

Sérült a mentő eleje

Kórházban a személyzet

„A balesetben a beteg nem sérült meg, őt egy másik mentőegység vitte kórházba. A mentőautó kétfős személyzetét zúzódások miatt vizsgálatra szintén kórházba vitték” – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: G.K.