Rejtélyes körülmények között vesztette életét az ország egyik leghíresebb utcazenésze. A 46 esztendős Marcsek Balázs sokat szenvedett azért, mert egy betegség miatt elveszítette a hangját. A férfinek szeptember közepén veszett nyoma, végül a Balatonban találták meg a holttestét.

Felhívás az eltűnésről

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy rendőrségi felhívás jelent meg szeptember 15-én, melyben Marcsek Balázs, Veszprém ikonikus utcazenésze eltűnéséről tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Rendőrség. A felhívás azonban néhány nappal később eltűnt az internetről, törölte a Rendőrség. Élettársa, Lovas Anikó nyilvános posztjából kiderült, hogy Marcsek Balázs életének 46. életévében elhunyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a holttestét

A férfi holttestét Balatonkenesén találták meg a kikötőben. Hetekig találgatták az ismerősök, hogyan történhetett a tragédia. Balázs vélhetően rosszul lett a balatoni fürdés közben, ez okozhatta sokak szerint a halálát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ismerték és szerették

A 46 éves veszprémi áldozatot, M. Balázst emberek százai ismerték és szerették, még akkor is, ha közülük sokan csak futólag: a férfi ugyanis haláláig a város híres utcazenésze volt. Mindenki kedvelte őt a településen, mint mondták: Balázs örömmel zenélt, ikonikus alakjává vált a városnak.

Zenélt és mosolygott

„Ő csak zenélt, mosolygott és örömöt csempészett mások életébe. Mindig jobb kedvünk lett tőle, nagyon kedves, mosolygós ember volt, látszott, hogy szereti, amit csinál: szeret zenélni az embereknek” – mondta egy helybeli.

Kiderült, mi történt

Végül Balázs párjának kellett odautazni a helyszínre, hogy azonosítsa őt. Anikó a napokban megkapta a jegyzőkönyveket, amiből kiderült, hogy mi okozta a tragédiát. Immár bizonyos, hogy a zenész nem lett öngyilkos, a halál oka szívelégtelenség volt. A férfinek volt két másik, ugyancsak a szívvel kapcsolatos problémája

Nem volt víz a tüdejében

„Elolvashattam volna az összes iratot, de még nem bírtam. Talán majd később. Az biztos, hogy a tüdejében nem volt víz, tehát nem fulladás okozta a halálát. Nem akart nekem itthon meghalni. Szenvedett inkább valahol a nádas szélén még vagy 12 órát” – mondta a gyászoló nő.

Nem ment el orvoshoz

„Bement a Balatonba, majd pár lépés után megállt a szíve. Korábban megbeszéltük, hogy elmegy az orvoshoz, de nem így tett. Odament a tóhoz, hogy ott haljon meg” – tette hozzá a Blikknek.

Hazavitte az urnát

Anikó beváltotta az ígéretét: hazavitte szeretett párja hamvait. Az urnát néhány napja vette át, így beválthatta az ígéretét. Azt mondja: ez talán megnyugtatja most őt, ám a gyászra még nem jelent gyógyírt.

Emléktáblát terveznek

A veszprémiek egy emberként gyászolják a népszerű zenészt, úgy tudjuk, azt tervezik, hogy emléktáblát is állítanak majd ott, ahol naponta játszott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elhunyt zenész

Kiemelt kép: illusztráció