Részeg volt az a szegedi férfi, akit a taxis nem engedett be a kocsijába. Miután nem tudott beszállni a kocsiba összeverte, sőt ki is rabolta a taxist.

Szegeden történt az eset

Az egyik szegedi Facebook-csoportba írta be valaki, akinek az édesapja taxisként dolgozik, hogy milyen súlyos atrocitás érte a napokban. Egy idegen férfi támadt rá mert nem akarta beengedni a kocsijába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éjszaka történt a verekedés

Április 28-án, nem sokkal éjfél előtt történt az eset. Egy részeg férfi taxival akart hazamenni a Széchenyi térről.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem engedte a kocsiba ülni

A taxis – látván a férfi állapotát – nem akarta beengedni az idegent az autójába. Erre a férfi csúnyán összeverte a taxist, majd ki is rabolt.

Hiába voltak szemtanúk, senki sem segített

A Facebook-posztban azt is írták, hogy ebben az időben hiába voltak többen is a környéken, senki sem segített a taxisnak.

A rendőrség elismerte a támadás tényét

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a szeged365.hu megkeresésére elismerte, hogy történet valós és az ügyben garázdaság gyanúja miatt eljárás is indult.

Két éve Budapesten késsel akartak kirabolni egy taxist

Ahogy korábban a kekvillogo.hu is megírta, késsel a kezében hajolt be egy utasra váró taxi ablakán P. Gábor 2021. március 30-án. A férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben követelte nyugodt hangon a sofőr pénzét és telefonját, majd nyomatékosítva szándékát a kést a taxis felé fordította.

A sofőr vészhívással értesítette a központot

A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire a társaság szinte minden autója a bajban lévő kollégájuk felé vette az irányt. Ezt a rabló is észlelte, felhagyott a pénzszerzéssel és elmenekült, írja a police.hu.

Pár nappal később fogták el a támadót

A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort

Rajtaütöttek a férfin

A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogásra, és gyöngyösi otthonában rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is.

Kihallgatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói P. Gábort rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI