Mindent megtett, hogy lezuhanjon, azonban a rendőrök egy pillanatra sem engedték el a kezét. Végül hatalmas küzdelem után sikerült megmenteni a nő életét, akit csak egy hajszál választott el a zuhanástól a főváros 14. kerületében.

Megdöbbentő látvány

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy április 13-án délután bejelentést tett a rendőrségen egy férfi, aki mindenféle baljós előjellel találkozott otthonában, nejével azonban nem. A folytatást a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán idézte fel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajszárító, vérnyomok

A lakásban a vízzel teleeresztett kádban bedugott hajszárítót talált, aztán egy éles eszközt, amin vérnyomok voltak. Ugyan nem találtak holttestet, így volt remény arra, hogy életben van. Később aztán Zuglóban, a Kassai téri toronyházból futott be egy hívás, hogy az egyik, 14. emeleti lakó közvetlenül saját bejárati ajtaja mellett, a folyosó ablakában egy nőt lát – a falon kívül, a rácson függeszkedve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így találtak rá

A rendőrök azonnal az épülethez mentek, szerencsére éppen jött egy ottlakó, aki beengedte őket a házba. Ahogy kiléptek a tizennegyediken a liftből, meglátták a nyitott ablakot a folyosó végén. A nő egy nagyobb vázát használt lépcsőnek, arra állva lépett ki a párkányra.

Patthelyzetben

„Tartottuk, ahogy tudtuk, én fejjel támasztottam ki magamat a korláthoz, a homlokomba szépen bele is vájódott a vastraverz, akkor mondjuk ez éppen sokadlagos probléma volt. Nagyobb gondot jelentett a patthelyzet: rádiózni fizikálisan nem tudtunk, mivel minden kezünk végig foglalt volt, behúzni a keresztvasak miatt szintén képtelenség volt” – emlékezett vissza a napra Bécsi Zoltán főtörzsőrmester.

Nem akart életben maradni

„Gyámolítottunk ráadásul egyáltalán nem akarta, hogy megmentsük, ezt többször elmondta, sőt: tevőlegesen is küzdött, elrúgta magát a faltól, rángatózott, mindent megtett azért, hogy lezuhanjon” – tette hozzá.

Megtalálták a megoldást

A helyszínre harmadikként kiérkező rendőr egyetlen ésszerű megoldást látott: ha egy emelettel lejjebbről behúzza a nőt.

Berántotta a folyosóra

„Csináltam, amit tudtam. Ablak ki, átkaroltam a nő törzsét, felordítottam, hogy fogom, abban a pillanatban ők elengedték, én meg berántottam a folyosóra” – folytatta Poór Tibor főtörzsőrmester.

Együttműködővé vált

„A korábbi, jóformán önkívületi, sokkos állapota átváltott, elcsendesedett, együttműködővé vált, a biztonság kedvéért azért fogtam, nehogy ismét meggondolatlanságba csapjon át” – fejezte be a nem mindennapi történetet.

Biztonságos helyre szállították

A rendőrök a nőt átadták az épület előtt a mentőknek, akik előbb a korábban magának okozott csuklósérülése miatt a baleseti intézetbe, majd a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályára vitték tovább. Úgy tudják, magánéleti problémák miatt szerette volna eldobni magától az életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hős rendőrök

Kiemelt fotó: itt mentették meg a nőt a hős rendőrök. Fotók: BRFK/Facebook.