Éjszaka, titokban szülte meg gyermekét egy csemői nő, majd a kisbabát kidobta a fészerbe. A halott csecsemőre a nagymama talált rá, az asszony azt hazudta a mentősöknek, hogy elvetélt. 

Vetélés miatt hívták a mentőket

2022 februárjában, egyik hajnalban mentek ki a mentők egy csemői tanyára. A háromgyermekes nőhöz vetélés miatt kértek segítséget, majd kórházba vitték. Miután elcsendesedett a ház, a nagymama nekilátott a takarításnak. Amikor végzett a lakásban, a fészer felé indult, mert ott is látott vérszennyeződést. Ott szembesült a szörnyű látvánnyal: egy lavór alatt feküdt egy élettelen újszülött.

Jöttek a rendőrök

A helyszínt ellepték a rendőrök, járőrök, nyomozók, technikusok, miközben a kórház megerősített, hogy a nő nem vetélt el, hanem szült. A címre kért újabb mentő egység és a rendőrök megpróbálták a lehetetlent, de a csecsemőt nem sikerült újraéleszteniük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Életképesen jött a világra

Akkor már legalább egy órája halott lehetett a kisbaba. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a jól fejlett, érett, körülbelül 7-8 hónapos terhességnek megfelelő korú kisfiú életképes volt, és élve született. Halálát idegenkezűség, az elhanyagolás, a magára hagyás és a kihűlés okozta.

Itt szülte meg titokban a kisfiút

Forrás: police.hu

Titokban szült

A kórházi ágyában fekvő asszony nem látta tovább értelmét a további hazudozásnak, és végül bevallotta a nyomozóknak, hogy amíg a családtagjai aludtak, titokban megszülte gyermekét, plédbe csavarta, majd kivitte a fészerbe és a sorsára hagyta, mert nem akart negyedik utódot.

A WC-ben szült

Tudta, hogy babát vár, bár előző, harmadik gyermekével való várandóssága nem tűnt fel neki. Arra nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy a WC-ben megszült kisfiát miért vitte ki a fészerbe és hagyta magára.

Tehetetlenséget érezhetett

Az anyát az eljárás során igazságügyi elmeorvos-, és pszichológus szakértő vizsgálta. Véleményük szerint az elkövetéskor nem szenvedett kóros elmeállapotban. Nagy valószínűséggel a terhessége miatt érzett tehetetlenség motiválta a tettét.

Vádemelési javaslat

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 28 éves asszony ellen a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Családi házuk udvarán szült

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy 15 éves emődi lány idén, február 24-én 19 óra előtt családi házuk udvarán egy életképes újszülöttnek adott életet. Ezt követően ellátatlanul hagyta gyermekét, akinek életét később már nem tudták megmenteni. 

Könyörtelen volt

Mint később kiderült: a lánynak még volt annyi ereje, hogy a köldökzsinórját valamivel elvágja, aztán könyörtelen módon a csecsemő száját teletömte papírdarabokkal. Majd odament a kerítésükhöz, és az egyébként makkegészséges kisbabáját átdobta a kerítésen a szomszédos telekre.

Kórházba vitték

Lilla ezután rosszul lett, a hozzátartozói kérésére a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol tagadta, hogy újszülöttnek adott volna életet, az elvégzett orvosi vizsgálat azonban cáfolta őt.

Megtalálták az avarban a csecsemőt

A kórház értesítése alapján a rendőrség kutatást végzett a lakóhelyén és a szomszédos ingatlan udvarán, az avarban megtalálták a kihűlt állapotban lévő, ellátatlan csecsemőt, és kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: