Csúnya balesetet rögzített a Magyar Közút térfigyelő kamerája az M1-M7 bevezetőn. Egy autó hirtelen a szalagkorlátnak csapódott, többször átfordult mire megállt. A mögötte haladó autós mindent látott, lefékezett, de segítségnyújtás helyett inkább gázt adott. Nem az ő problémája – gondolhatta – egészen addig, amíg a rendőrség a felvételek alapján elő nem állítja. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Nagy erővel csapódott a korlátnak

Csütörtökön kora reggel az M1-M7 bevezető szakaszán rögzített elképesztő képsorokat az egyik forgalomfigyelő kamera. Egy személyautó nagy erővel csapódott a szalagkorlátnak, majd felborult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koccanás egy másik autóval

A sofőr az útellenőrnek azt mondta, hogy egy másik autóval a holttérben koccantak és ezért szaladt ki a sávból és ment neki a szalagkorlátnak.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Megállás nélkül ment tovább

A cikkünk alján látható videót a Magyar Közút Insta-oldalára posztolták. Több hozzászóló azonnal kiszúrta a segítségnyújtást elmulasztó autót, amely közvetlenül a balesetet szenvedett jármű után haladt, de megállás helyett inkább gázt adott és lelépett.

Egymásra várnak

Élő András bíró szerint gyakori, hogy az emberek egymásra várnak és azt remélik, hogy majd valaki biztosan segít. Pedig lehet olyan eset, hogy valaki bár nem okozója a balesetnek, mégis vétkessé válik segítségnyújtás elmulasztásában. 

Alapvető segítség nyújtása

A bíró elmondta a jogászvilágnak, hogy a segítségnyújtásra vonatkoznak szabályok megítélésénél az elvárhatóság a fő szempont. Más várható el egy orvostól, egy egészségügyben dolgozó személytől, mint egy képesítéssel nem rendelkező személytől. Előbbitől elvárható akár egy szakszerű ellátás, utóbbitól pedig az, hogy alapvető elsősegélyt nyújtson és a legrövidebb időn belül szakszerű segítséget hívjon a helyszínre.

2 évet is kaphat

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, amelyet 2 év szabadságvesztéssel büntethető.

Megérkeztek a mentők

Arra járó rendőrök, mentősök és egy egészségügyi dolgozó végül megállt, hogy segítsen, utánuk pár perccel érkeztek meg azok a mentősök, rendőrök, katasztrófavédők és az útellenőrünk, akiket riasztottak a helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a balesetről

Kiemelt kép: részlet a videóból