HÉV-szerelvényről tessékeltek le a gödöllői rendőrök két férfit. A gyanú szerint több sértett nyakából tépték ki a láncukat és lopott bankkártyával vásárolgattak. Mára őrizetben vannak, a rendőrök kezdeményezték személyi szabadságuk legszigorúbb korlátozását. Beszámolónk végén láthatják a bűnözők lekapcsolásáról készült videót.

Nem volt jövedelmük

A rendőrség információi szerint a megélhetést biztosító jövedelem hiánya késztette a két férfit 2023 augusztus elején bűnös ténykedésükre. Több alkalommal tépték ki a láncot a gödöllői HÉV-megállóiban gyanútlanul várakozó vagy éppen szerelvényen utazó áldozataik nyakából. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénztárcát és bankkártyát is loptak

Volt eset, hogy a sértett kezében tartott pénztárcáját vették el, később az abban talált bankkártyákkal az alkoholtól a cigarettán keresztül az élelmiszerig mindent vásároltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hamar azonosították őket

A helyi rendőrök személyismeretüknek és a polgárőrség hathatós segítségének köszönhetően azonosították a lopássorozatokkal összefüggésbe hozható 47 éves bicskei O. Zsoltot, valamint társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt.

Lekapcsolták őket

A zsaruk a két férfi elfogását alaposan előkészítették, tudták, hogy az alkalmas időpontban hol és milyen tömegközlekedési eszközön fognak utazni. 2023. augusztus 14-én dél körül a gödöllői HÉV-en kattant csuklójukon a bilincs, majd előállították őket kapitányságra.

Egyikük beismert mindent

A 47 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt. Társa ennél beszédesebb volt, minden balhéra, a szerepekre és a feladatokra is tisztán emlékezett. Részletes beismerő vallomást tett a rendőrök előtt, gyanúsítása ellen panaszt nem.

Letartóztatják őket

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett két férfi ellen lopás bűntettének, lopás vétségének, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatásukat – számolt be róla a police.hu.

Felnyitották a HÉV padlóját

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy szinte már nem múlik el nap anélkül, hogy ne történne valami durvaság a gödöllői HÉV-en. Az eseményekről szinte azonnal tájékozódhatunk, hiszen a magukat veszélyben érző utasok sokszor már a vonaton vagy a leszállás után megosztják egymással tapasztalataikat a közösségi oldalakon. Legutóbb egy ismeretlen pénzt kért az egyik utastól, majd azt mondta, valakit ledob a járatról, aztán felnyitotta a HÉV padlóján lévő fedelet.

Menet közben nyitották fel a HÉV padlóját

„Most épp dohányoznak a gödöllői HÉV-en. A hét elején egy hasonló figura előbb pénzt kért tőlem, majd azt mondta, valakit ledob, majd felnyitotta a HÉV padlóján lévő fedelet. Láttam a működő hengereket menet közben. Azután egy másikat is kinyitott. Szerencsére nem dobott le senkit, de mindenki megrökönyödött. Úgy látszik, a HÉV torvényen kívül áll. Hová lettek a polgárőrök?” – olvashattuk egy bejegyzésben Kerepes egyik Facebook-csoportjában. 

 Nem tudnak mindenhol ott lenni

„Sajnos nem tudunk mindenütt és mindig ott lenni, illetve erőforrásaink nagy részét Kerepes köti le. Igyekszünk minél többet HÉV-ezni, de ez túlmutat már rajtunk. Valamint szükségünk lenne új önkéntesekre a helyi lakosok közül a feladathoz – fogalmazott az Új Kerepesi Polgárőrség a történtek kapcsán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így kapcsolták le a bűnözőket a HÉV-en

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: illusztráció