Feladta magát a rendőrségen az az 57 éves férfi, aki erdőkertesi házának udvarán többször megszúrhatta áldozatát, majd égési sérüléseket okozott neki. Ezt követően autóval elmenekült a rendőrök elől, de szalagkorlátnak csapódott, így gyalog ment tovább. A Pest megyei nyomozók emberölés kísérletével gyanúsítják. A férfi letartóztatásáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Életveszélyes állapot

Mentőket és rendőröket riasztottak október 4-én éjszaka egy erdőkertesi házhoz. Egy férfit szúrt és égési sérülésekkel találtak, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Támadója akkorra már elmenekült, de a rendőrök ettől függetlenül azonosítva eredtek nyomába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Autóval menekült el

A történtek után R. István autóba ült, azt nem sokkal később a rendőrök összetörve találták meg a 3-as főúton. Aszód felé száguldott, amikor szalagkorlátnak ütközött, megpördült és az út szélén megállt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogatóparancs

A sofőr gyalog elmenekült, felkutatására tovább folytatódott a hajtóvadászat. Elfogatóparancsot is kiadtak a szökésben lévő férfi ellen, számára sem volt kétséges, előbb vagy utóbb előkerítik a rendőrök. Végül feladta magát egy fővárosi rendőrségi épületben, onnan állították elő október 5-én kora délután a Róna utcai rendőrségre.

Veszekedés után késelés

A helyszíni szemle és a beszerzett adatok szerint R. István összeveszett ismerősével, majd ötször megszúrta. Az egyik döfés mellüreget nyitott és a tüdőlebenyig hatolt, közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. A támadás után meggyújtotta azt az udvaron álló sátrat, amely áldozata lakhatását szolgálta, ez okozta a II. fokú égési sérüléseket a megszúrt férfi kezén és lábán.

Emberölés kísérlete

R. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, tekintettel arra, hogy a támadás következtében áldozata meg is halhatott volna.

Nem mondott semmit

R. István a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, ám nem tett vallomást, és kérdésekre sem válaszolt, a kórházban ápolt megszúrt férfit egyelőre nem lehetett kihallgatni.

Letartóztatták

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett 57 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását. Ha elítélik, 5 évet is kaphat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a férfi letartóztatásáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból