Megrázó részletek derült ki a kedd este történt vasúti tragédiáról. Két férfi felkapaszkodott a Budapestről Kassára tartó vonat kocsijának hátsó ütközőjére Halmajon, ám később az egyikük leesett és meghalt. Megszólalt az áldozat kollégája, aki szintén a vonat ütközőjén utazott.

Felkapaszkodtak a vonatra

Amint arról korábban beszámoltunk, kedd este a Budapestről Kassára tartó Hernád-Zemplén IC (IC 186) utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson felkapaszkodott két ember. Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállítására.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Meghalt egy ember

A szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra az egyik személy a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt. Mint kiderült, a két férfi dohányozni állt meg az állomáson, ám a vonat elindult nélkülük, ők pedig pánikszerűen felkapaszkodtak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy vasúti dolgozó jelentette az esetet

Az 50 éves férfi, nem bírta tartani magát, így leesett, beverte a fejét és meghalt. A vonatra felkapaszkodó két férfit látta egy szemtanú, állítólag az egyik állomás jegypénztárosa, aki értesítette a vasúttársaság forgalomirányítását, ám mire a vonat Csobád és Ináncs között megállt, már késő volt.

Mindig késik a vonat

A két személy körülbelül 8 kilométert, azaz mintegy 10 percet utazhatott a nagy sebességgel száguldó szerelvényre kapaszkodva. A két munkatárs közül a túlélő megtörve nyilatkozott:  „Leszálltunk Halmaj állomáson cigarettázni, mert ott általában mindig késik a vonat, így van idő. Ahogy leszálltunk, az ajtó bezáródott… bepánikoltunk és felugrottunk” – mesélte a Tényeknek a megtört férfi.

Elfogyott az ereje

A vonat körülbelül 100 km/órás sebességgel haladhatott, amikor az 50 éves férfi ereje elfogyott, és már nem bírt tovább kapaszkodni. „Ő nem bírta tovább tartani magát, Csobádnál elengedte…” – nyilatkozta az elhunyt férfi munkatársa, aki már nem tudta elkapni a társát, így végignézte annak halálát. 

Vizsgálják az esetet

Az 50 éves áldozat azonnal szörnyethalt, mivel a koponyáját szétzúzta egy, a sínek közti betonelem. Az esetet a rendőrség vizsgálja, amely kihallgatta az áldozat kollégáját is.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció