A fővárosi közlekedési vállalat nem rég több tárgyat is árverezésre bocsájtott a honlapján. Itt nem csak buszokra, de információs- és jelzőtáblákra, valamint egy kukára is lehet licitálni. Alább megtalálod, hogy mennyit kérnek el ezekért most.  

Rengeteg busz közül lehet válogatni

A HVG szúrta ki, hogy a BKV megszabadulna több járművétől is. A vállalat összesen 35 autóbuszt bocsát árverésre, melyek közt kompakt és csuklós hosszú példányok is találhatók. A licitálás előtt megtekinthető járművek többsége Ikarus gyártmányú, de Volvók is találhatók az értékesítésre váró flottában – írják.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Táblák is vannak jócskán

A BKV honlapján a járművek előtt felsorakoznak azok a táblák is, amikre már nincs szükség. Így többek között licitálni lehet az egykor az M3-as metróállomáson lévő „Ferenc körút”, „Kőbánya-Kispest” jelzőtáblákra is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tartó keretet is vehetünk

A táblák között megtalálhatunk 15 darab alumínium tartó-keretet is, amikben egykor az állomásnév táblák kaptak helyet. Ezek közül csak néhányra érkezett ajánlat. Ezeket a kereteket is egyébként meg lehet tekinteni, mielőtt licitálnának rá, a Kőér utcai Metró járműtelepen.

Egy peronvégzáró otthonra?

Az árverésen több peronvégzáró is részt vesz, „Életveszélyes belépni tilos felirattal”. Ezeket szintén január 12-én bocsájtották licitre és már több ajánlat is érkezett rájuk. Versenyezni értük is január 29-ig lehet.

Egy kék kukát is meg lehet szerezni

Amint valaki fellép az árverés oldalára, az első tárgy, ami szembe jön vele, egy kék kuka. Ez az M3-as metróállomáson szolgálta ki egykoron az utazó közönséget, mára viszont nincs rá szükség. Valakinek azonban nagy boldogság lehet, ha megszerzi, ugyanis nagy a verseny érte: 13-an már ajánlatot tettek rá.

Fogantyúra sincs már szükség

Szintén az M3-as metróállomáson teljesített szolgálatot az a két ajtó fogantyú is, amikre – eddig még – senki sem licitált. Ha esetleg valaki mégis meg szeretné szerezni, megnézheti, mielőtt ajánlatot tenne a 7. kerületi Akácfa utcában.

Mennyi az annyi?

Haladjunk sorban: az első tárgy a kék kuka. Ennek 2900 forint volt a kikiáltási ára és a cikk írásakor 10.900 forinton állt a licit. A vaskeretes peronvégzáró – mind a négy – 24.900 forintról indult és van, amelyikért 25.500 forintot is adnának.

A tábla sokkal drágább

A sorban következnek a „Ferenc körút”, illetve a „Kőbánya-Kispest” táblák. Előbbiért 40.100 (ez 39.900 forintól indult), utóbbiért 60.100 forintot (59.900-ról indult a licit) adnának.

A keret jóval kevesebbe kerül

Az alumínium keretekért hatezer forintot adnának páran, de nem olyan népszerű. Nem úgy mint például a Széchenyi Fürdős tábla, amire nyolc ajánlat is érkezett. Ezt valaki 15 ezerért tudhatja magáénak, ha cikkünk írásakor zárulna a licit.

A buszokért nincs nagy verseny

A sereghajtók a listán a buszok. A sort egy Ikarus kezdi és leginkább ebből a márkából lehet válogatni, összesen 32 ilyen busz van fent. Ezeket néha megszakítja egy-egy Volvo, ezekből összesen három van fent az árverés oldalán. A járművek kikiáltási ára 620 ezer és 1,97 millió forint között mozog és még egyikre se érkezett ajánlat.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a buszok egy része:

Fotók/Kiemelt kép: BKV