Ugyan Novozánszky Fanni holtteste sosem került elő, ennek ellenére mind a Fővárosi Törvényszék, mind a vádhatóság biztos abban, hogy B. László végzett a korábbi valóságshow-szereplővel.

Újabb fejlemény a rejtélyes ügyben

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát az ugynevezett VV Fanni ügyben – olvasható a vádhatóság keddi közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez volt az első fokú verdikt

Emlékeztetnek, hogy a Fővárosi Főügyészség 2019 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves, dunaújvárosi férfival szemben minősített emberölés miatt. B. Lászlót tavaly júliusban nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal a megkötéssel, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A pénzét akarta

Az ítélet szerint a férfi anyagi helyzete 2017-ben megnehezült, noha költekező életmódját nem szerette volna feladni, s kereste a lehetőséget, miként juthat készpénzhez. Ekkor egy ismerősén keresztül megtudta, hogy Fanni a lakásán jelentősebb mennyiségű készpénzt tart, amit plasztikai műtétre tett félre.

Nem tudni, hogyan végzett vele

Az örömlányként dolgozó korábbi valóságshow-szereplőt a hirdetésben lévő számán hívta fel, aki 2017 november 20-án fogadta őt a lakásán, a 13. kerületi Marina-parton. B. László azonban támadólag lépett fel a nővel szemben, azért, hogy megszerezze a pénzt. Fanni a helyszínen életét veszítette, a férfi máig ismeretlen módon ölte meg.

Betette a csomagtartóba

A vádlott a holttestet, valamint a sértett értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – a sértett elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte és ott annak hátsó ülésére helyezte el a sértettet és a táskákat.

A Dunába helyezte a holttestet

Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet a jármű csomagtartójában helyezte el. Másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a vádlott a Duna-partra hajtott járművével és a sértett holttestét a Dunába rejtette, amely azóta sem került elő.

Ezek az indítványok

Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett, a védelem pedig a férfi felmentése érdekében fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát.

Halottá szeretnék nyilvánítani

Ezzel párhuzamosan nem lehet hivatalosan halottá nyilvánítani Novozánszky Fannit. Mint korábban mi is beszámoltunk róla, gyászoló szülei azóta nem tudják elindítani a hagyatéki eljárást és síremléket sem tudtak emelni a gyermeküknek.

Meg kell várni a másodfokú döntést

A halottá nyilvánításhoz a polgári bíróság előtt nyilatkoznia kell annak a személynek, aki utoljára látta élve a lányt. Ebben az esetben ez az ember B. László, aki nyilván nem fogja azt mondani, hogy halott a lány. Ezen kizárólag a másodfokú ítélet változtathat.

Ártatlanságát bizonygatta

B. László az utolsó szó jogán is az ártatlanságát próbálta bizonyítani az előző tárgyaláson. Egyedül abban tartja hibásnak magát, hogy nem hívott mentőt akkor, amikor eszméletben állapotban találta Fannit, hanem karjaiban vitte le a garázsba, majd autójába tette és elhajtott vele együtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: RTL.)