Harmadik napja keresik azt az 5 embert, akik a verőcei hajóbaleset után tűntek el. A motorcsónakon 8-an utaztak, 2 holttestet még vasárnap megtaláltak. Az egyik áldozat a kishajó vezetője, az ő holttestét kidobta a víz. Testvérét, aki szintén a hajón ült, még mindig keresik.

Kiúszott a partra

Egyetlen egy utasnak sikerült megmenekülnie, ő egy olasz férfi. Vérző fejjel, Verőcén, a Duna kerítéses szakaszán úszott ki a partra szombat éjszaka. Egy autós segített neki, a férfi elmondta, hogy hajóbalesetet szenvedett. A sofőr mentőt hívott, helyszíni fellátás után kórházba szállították. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Az Országos Mentőszolgálat vasárnap közölte, hogy a túlélő fej – és kulcscsont sérüléseket szenvedett, sürgősségi osztályon ápolják. A motorcsónakon egy baráti társaság utazott. Az áldozatok egyik ismerőse azt mondta, hogy Dunakeszin aludtak voltak. Szombat este Nagymarosról indultak Vácra, de nem sokkal az indulásuk után ütköztek össze a szállodahajóval.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem ismerik a férfit

A baleset áldozatainak barátai nem tudják, ki lehet az olasz férfi és hogyan kerülhetett a motorcsónakra. A barátok bíznak benne, hogy minél hamarabb felépül és segít nekik megérteni, hogy mi történt. 

Ezzel a szállodahajóval ütközött a motorcsónak

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Nem emlékszik semmire

„Várjuk, hogy hátha az olasz férfi fog tudni mondani valamit. Egyelőre annyit tudunk, hogy rossz állapotban van, és nem emlékszik arra sem, hogy hogyan szállt be a hajóba vagy hogyan úszott ki. Ő az utolsó reményünk talán, hogy el tudná mondani, hogy mi történt.” – mondta a barátait gyászoló nő.

Nagy sebességgel ütközhetett

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött – mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője az M1 aktuális csatornán. Mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, miként manőverezett, milyen sebességgel haladt a vízi jármű.

Még mindig 5 embert keresnek

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Őrizetbe vették a kapitányt

Tóth Zoltán szerint az a tény, hogy a szállodahajó az előírt útvonalán haladt végig, arra enged következtetni, hogy annak kapitánya nem észlelte a balesetet. A rendőrség korábbi közlése szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter