Szabó Károly még tavaly tavasszal vett meg közel 200 millió forintért egy érdi luxusingatlant. Azon túl, hogy az összeget kifizette már az előző tulajdonosnak, költött is már a házra, de a megegyezés után azt is megengedte az eladóknak, hogy pár hónapig még bent lakhassanak, amíg nem találnak új lakóhelyet. Azóta eltelt közel egy év, de a vállalkozót azóta sem engedték beköltözni új ingatlanába, ráadásul a napokban az eddigieknél erőszakosabb irányt vett az ügy.

Verekedés tört ki

Szerda este erőszakba torkollott az eladók és a vevő vitája: előbbiek megtámadták a jogos tulajdonos által szabályos szerződés alapján megbízott biztonsági őröket, akik arra vigyáztak, hogy a teljes berendezéssel együtt megvett, előre kifizetett házból semmit se vihessenek ki a lakók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogatóparancsot adtak ki

A házat eladó pár és a fiuk összetörte a biztonsági cég járműveit, bántalmazták az őröket, majd bezárkóztak az ingatlanba. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a bántalmazók ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

200 milliért vették meg a házat

Az érdi vállalkozó, Szabó Károly még tavaly tavasszal megvett és ki is fizetett közel 200 millió forintot egy házért. Berendezéssel együtt vette meg, az eladóknak pedig megengedte, hogy pár hónapig ott lakjanak, míg nem keresnek maguknak új házat.

Biztonsági őrök vigyázzák a házat

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben jelenleg több eljárás is folyik az Érdi Rendőrkapitányságon, Szabó Károly csalás miatt is feljelentést tett. Megakadályozandó, hogy legalább az általa korábban odaszállított ingóságokat, illetve a szintén előre kifizetett berendezési tárgyakat ne vihessék el a lakók, egy biztonsági szolgálatot bízott meg a földhivatali iratok szerint is a tulajdonában levő ház figyelésével.

Rátámadtak az őrökre

„Azt hittem, rosszul hallok, amikor szerda este arról értesítettek, a szabályos szerződéssel, őrnapló alapján dolgozó munkatársaimat megtámadták a megbízó nevén lévő ingatlanban tartózkodó személyek” – mondta a Blikknek Balogh László, a figyelést végző biztonsági cég ügyvezető igazgatója

Bemenekültek a házba

Az előző tulajdonosok az autójukkal nekimentek az őrök kocsijának, összetörték azt, nem engedték kiszállni őket, és még bántalmazták is őket. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekültek a házukba.

Elfogatóparancsot adtak ki

A biztonsági cég és a megtámadott őrök természetesen rendőrt hívtak, feljelentést tettek. A tanúvallomások, biztonsági kamerák által is rögzített jelenetek alapján három, a házban élő ember ellen adott ki elfogatóparancsot a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Nagy László mellett élettársát és 17 éves fiúkat is körözi a rendőrség.

A házban bujkálnak

A Blikk információi szerint a garázdaság miatt keresett család elvileg az általuk jogtalanul használt házban bujkálva várja a rendőröket, s nem zárható ki, hogy ellenállnak majd a hatóság intézkedésének. A hírek szerint már az ismerőseik, rokonságuk körében terjesztik a védekezésük meséjét is: megijedtek, azt hitték, pedofilok figyelik a házukat, őket akarták megakadályozni abban, hogy elmeneküljenek, hogy a rendőrség megérkezéséig visszatartsák a gyermekeiket figyelő aberráltakat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a körözött személyek – Forrás: police.hu