Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott szeptemberben Benedek Miklós megkapta a Nemzet Színésze elismerést, ugyanis a cím jelenlegi tizenegy birtokosa őt választotta a közelmúltban elhunyt Balázsovits Lajos helyére. A színművész hosszabb betegekedés után egyébként október hatodikán tér vissza a színpadra, a Hárman a padon című előadással.

A visszatérés

A közkedvelt színművész már gőzerővel erre az alkalomra, annak ellenére, hogy egy makacs „utóbetegség” kínozza. Benedek Miklós rövid idő alatt kétszer került kórházba. Egy komolyabb szív- és tüdővizsgálaton is átesett és az eredmények több eltérést is mutattak. Mint kiderült, egy elég gyakori tüdőbetegséggel, COPD-vel küzd, és emiatt a szívével is vannak problémák.

Egyre jobban érzi magát

 „Szerencsére egyre jobban érzem magam. Azért még nem tért vissza teljesen az erőm, fáradékony vagyok, de már igyekszem tevékenyen tölteni a napjaimat. Sokat olvasok, illetve elkezdtem egy színházzal kapcsolatos munkán dolgozni, de erről még nem szeretnék többet elárulni” – mondta Benedek Miklós nemrégiben, akinek az orvosok beállították a gyógyszereit, így elmúlt a vizesedése és megszűntek a fulladások is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Káros szenvedély

A színész jól tudja, hogy betegsége egyik fő oka a káros szenvedélye, a cigaretta, amelynek évtizedekig a rabja volt. A hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását. Benedek Miklós ugyan már nyolc éve nem gyújtott rá, a múltat azonban nem lehet kitörölni. A szakemberek szerint ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani.

 „Van egy utóbetegségem”

„Van egy utóbetegségem, és úgy érzem, mintha a torkomban lenne valami, de nem tud felszakadni, hiába szedtem már be mindenféle gyógyszert. Remélem, hamarosan túl leszek ezen, és októberben minden gond nélkül színpadra állhatok. Gálvölgyi Jánossal már beszéltem is, ő is készül a darabra” – fogalmazott a művész a Blikknek korábban.

Nem enyhül a fájdalom

A színészlegendát pedig most az otthonában látogatta meg a Mokka stábja, Benedek Miklós pedig a fiáról, Benedek Tiborról is beszélt, aki 2020-ban, hosszú betegség után távozott az élők sorából, tragikusan fiatalon. Benedek Miklós elmondta, a fájdalma azóta sem enyhült és valószínűleg már nem is fog.

Megszólalt Benedek Tiborról

„Mert ő él, itt van, velünk van. Sokáig apámat is úgy éreztem, hogy itt van, sokat álmodtam róla. Tiborral is azt érzem, hogy itt van velünk. Főleg, hogy a két utód itt van” – mondta a színész, fia és Epres Panni gyermekeire utalva. Mór 2007-ben, míg Barka 2009-ben született.

Unokája követheti a pályán

Benedek Miklós arról is beszélt, bár az ő gyermekei nem követték őt a színészi pályán, nem kizárt,h ogy az unokái közül lesz, aki efelé kacsingat majd.

Egy az egyben Tibor

„Talán a kisunokám, a lány, Barka lesz valami ilyesmi. Mondom neki, hogy hagyd abba a balettet, menj el színésznőnek! De nem akar. Nem akarja otthagyni a balettet, mert nagyon szereti. A másik unokám egy az egyben a Tibor, és nem sokára majd hallanak róla” – mondta.

Tehetséges vízilabdázó

Mint ismert Mór édesapja nyomdokaiban jár, hiszen ő is tehetséges vízilabdázó, a 16 éves fiú jelenleg a KSI játékosa, aki áprilisban szerezte meg az első gólját, élvonalbeli vízilabda-bajnokságon.

A Mokka riportját itt lehet visszanézni:

Kiemelt kép: Benedek Miklós – Forrás: Mokka