Kedden, a hajnali órákban érkezett egy kismama a férjével az ügyelet Szent Margit kórház portájához. Úgy tudni az agglomerációból indultak, odaérve pedig jelezték: az asszony hamarosan szülni fog.

Próbálták hívni a szülészetet

Mielőbb szerettek volna eljutni az illetékes osztályra, a Magyar Hang közlése szerint a portaszolgálat próbálta telefonon elérni a szülészetet, azonban nem vették fel, így egy tolószéket ajánlottak fel a vajúdó kismamának.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyalog indultak el

Az asszony azonban már ülni sem tudott, így úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra, számolt be róla a portál.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beindult a szülés

A szülés azonban beindult, a pár nem jutott túl az udvaron. A férj véres ruhában, ordítva futott segítségért, de nem járt időben sikerrel, így a kicsi a kórház udvarán, az aszfalton született meg.

Megerősítette a kórház

A kórház sajtóosztálya megerősítette a lap értesüléseit, mint írták: „2022. 10. 04-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Intézményünk több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal. A Szülészeti osztály az A épületben található, melynek megközelítése az udvaron keresztül lehetséges.”

A portaszolgálat

“Mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket.”

A járdán fekve szült meg

“A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget.”

Az osztályra vitték

“Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak.” – közölték.

Ez is érdekelhet:

Nőgyógyászati szakellátás indul hajléktalan nőknek Budapesten

Kiemelt kép: Szent Margit Kórház – Forrás: Google Maps