Káosz Budakeszin és a Budakeszi úton: hétfőn reggel nem lehetett felférni a buszokra. Reggel 7 és 9 között 35 busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 érkezett. A Volánbusz szerint hét autóbuszvezető betegedett meg, a korábbi közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid viszont azt írja: máshol és mélyebben kell keresni a probléma okait.

Tömött buszok Budakeszi felől

„Budakeszin és a Budakeszi úton nem lehetett felférni ma reggel a buszokra. A nap az átlagosnál is rosszabb volt: a műholdas forgalomirányító rendszer adatai szerint reggel 7 és 9 között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 db busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 db lépett be – ez az előírt szolgáltatás 60 százaléka”- írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Probléma a személyzethiány

Vitézy hozzátette: a megszokott dugók mellett személyzethiány is tetézte a bajt. A Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra. Kiderült: ma Törökbálint, Solymár és Gyál felé is hiányoztak buszok.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Hol vannak a buszok?

„Eközben persze a bezárt vasútvonalakon buszok tucatjai pótolnak vonatokat az ország más részein…” – célzott arra Vitézy, hogy máshol lehetnek szolgálatban az innen hiányzó buszok.

Hét sofőr betegedett meg

A buszos társaság szerint a hétvégén és hétfő reggel hét autóbuszvezető betegedett meg, de az átcsoportosításoknak köszönhetően 7 és 9 óra között, így is átlagosan 2,5 perces követési idővel közlekedtek Budakesziről a helyközi elővárosi és az agglomerációs (22, 22/A, 222) buszok.

A Volánbusz szerint nincs átcsoportosítás

A Volánbusz szerint a járatok a forgalmi torlódások miatt a kérdéses időszakban 5-30 perces késéssel tudtak csak közlekedni, ezért az utasok elnézését kérték. Kijelentették: az agglomerációs vonalakról nincsenek sem járművek, sem autóvezetők átcsoportosítva vonatpótláshoz.

Csökken a megbízhatóság

„Általánosságban is érezhető, hogy a pár éve az állam által átvett kék buszos agglomerációs járatokon a járműpark dicséretes modernizálása ellenére, melyen magam is sokat dolgoztam, összességében romlik a szolgáltatás megbízhatósága” – folytatta gondolatmenetét Vitézy.

Ezen változtatni kell!

„Ezen változtatni kell, Budapest számára elemi fontosságú buszcsaládok ezek, amelyek tízezrek számára jelentenek alternatívát Budaörs, Budakeszi, Nagykovácsi, Solymár, Gyál, Törökbálint, Pécel és más települések felől Budapestre, ráadásul Budapesten belül is ezek jelentik a helyi közösségi közlekedést, például a 22-es család esetében a Budakeszi út térségében.

Van tennivaló bőven

A korábbi államtitkár szerint a fővárosnak és a BKK-nak is van itt tennivalója, nem lehet csak az államra mutatni, hisz a jegybevételek a belső szakaszokon a fővároshoz folynak be.

Nem fér bele

Ami viszont biztos: nem fér bele, hogy 10 buszból 4 kimaradjon a reggeli csúcsidőben – fejezte be bejegyzését a Facebookon Vitézy Dávid. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció