Egy emberrablási ügy harmadik, egyben utolsó tagját is elfogták a monori rendőrök. Egyik társa hetek óta letartóztatásban van, a másikért két hete mentek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei.

Albertirsán ütöttek rajta

Nemcsak rendőrségi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 46 éves férfi ellen, akit a monori körzeti megbízottak fogtak el egy albertirsai címen 2023. október 31-én hajnalban. A település nem tartozik a körzetükhöz, ám nem hezitáltak, amikor lehetséges tartózkodási helyéről információt szereztek – még pirkadat előtt elindultak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emberrablás

L. Józsefet bilincselve állították elő, így törölhető vált a Budapest Környéki Törvényszék emberkereskedelem miatt kibocsátott elfogatóparancsa is. A Pest vármegyei vizsgálók egy másfél hónappal ezelőtt, zsarolás gyanújával kezdődött büntetőeljárást vettek át, majd átminősítették emberrablássá.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Fenyegették

A gyanú szerint ugyanis K. Gyula, V. Titusz és L. József egy monorierdei házban veréssel és fenyegetéssel próbált behajtani egy vélt tartozást. Állítólagos adósukat egész éjszaka terrorizálták, életveszélyesen fenyegették, miközben éles tárgyakkal hadonásztak.

Elengedték, de…

Csak másnap reggel engedték el áldozatukat azzal a feltétellel, hogy délig megadja a követelt pénzt. Búcsúzóul azzal nyomatékosították követelésüket, hogy megfenyegették, elássák, ha nem teljesít.

Sorban fogták el őket

K. Gyulát fogták el először a rendőrök, ő több, mint egy hónapja letartóztatásban van. 43 éves társát – tekintettel arra, hogy felmerült, fegyvere van – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei bilincselték október közepén.

Kattant a bilincs

A napokban pedig a monori körzeti megbízottak állították elő a csapat utolsó, még szökésben lévő tagját, L. Józsefet, derült ki a rendőrség közléséből.

Letartóztatás

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást, egyben kezdeményezték L. József letartóztatását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu videórészlet