Zuhanyzás közben érte halálos áramütés a 27 éves Katicát. Az áldozat és férje néhány hónapja házasodott össze, a rokonoknál voltak, ahol bekövetkezett a tragédia. A szomszédok szerint a villanybojler korábban már ki is gyulladt, feltehetően ez okozta a tragédiát. 2 évvel ezelőtt egy 10 éves kislány halt meg hasonló okok miatt.

Megrázta az áram

Azonnal meghalt az a 27 éves nő, akit vasárnap ért hatalmas erejű áramütés Békésen. A férjével vendégségben voltak a rokonaiknál, a nő éppen zuhanyzott, amikor megrázta az áram.  A családtagok és a mentők is próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét. Hogy mi okozta a halálos áramütést, egyelőre még nem lehet tudni, de a helyiek szerint a bojler hibásodhatott meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nemrég házasodtak össze

A szomszédok arról beszéltek a TV2 Tények című műsorában, hogy nem ez volt az első baleset a házban, ami korábban ki is gyulladt. Az áldozat és férje néhány hónapja házasodtak össze, sikeres közös vállalkozást vezettek. Épp hazaindultak volna a rokonoktól, amikor a tragédia bekövetkezett. A Békés vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el és vizsgálják, hogyan működött a villanybojler, amivel a vizet melegítették. A nő családját sokkolta a tragédia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan gyászolják Katicát

A fiatal nőt rengetegen gyászolják a közösségi médiában, mindenki nagyon szerette. Halála váratlan volt, mindenkit megrázott, aki ismerte őt. „Őszinte részvétem, Zoli bátyám!  Számunkra ez annyira hihetetlen és felfoghatatlan, hogy pont ővele történt ez az egész dolog. Nagyon sajnálom Katicát, tiszta szívemből” – írta egy ismerős az áldozat édesapjának.

Búcsúzik a testvér

„Drága Testvérem, Nővérem! Köszönöm az együtt töltött időket, hogy mindig vigyáztál rám, hogy mindig vittél magaddal mindenhova, hogy sminkeltél, öltöztettél, hogy csináltad a hajam. Hogy mindent el tudtam neked mondani, hogy viccelődtünk” – írta Katalin testvére.  

„Többé nem hallom a hangod”

Majd így folytatta a búcsúbejegyzését: „Nem fogja fel az agyam, ami történt, számomra nem haltál meg. Te voltál a ritka testvér, a jószívű, jólelkű, sose voltál senkire irigy, mindenkinek csak adtál, amit tudtál, az utolsódat is odaadtad akárkinek. Többé már nem hallom a hangod! Kit fogok hazavárni? Örökké bennem élsz! Szeretlek! Sose fog senki pótolni! Gyere haza! Itt vár mindenki!”

Tragédia Hajmáskéren

Hasonló baleset történt 2021 januárban, amikor egy 52 éves vállalta el egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását. A munkálatokat ő irányította. Amikor a villamoshálózat felújításával végeztek, a korábban leválasztott vezetéket visszakötötték a hálózatra. Mivel azonban a szétszerelés alkalmával nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, így a visszakötéskor felcserélték őket. Ez vezetett a tragédiához. 

Fordítva kötötték be a hálózatot

Miután fordítva kötötték be a vezetéket, a ház régi hálózatának szabálytalanságai okán a ház fűtésrendszere és a gázvezeték is hálózati feszültség alá került. A munkát irányítónak ellenőriznie kellett volna az elvégzett munkát.

Néhány nappal a szerelés után bekövetkezett a tragédia

Miután a munkákat befejezték, a család úgy hitte, minden rendben van. A tízéves kislány fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz ért. Ekkor az áramütés kioltotta az életét.

Fel lehetett volna tárni a hibát

Amennyiben a vádlott teljes körű ellenőrzést végez, akkor az érintésvédelem hibájára felfigyelhetett volna – közölte a Veszprém Járási Ügyészség. Az 52 éves férfit emberi életet követelő, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolták meg. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottal szemben. Ezen felül a villanyszerelői szakmától határozott időre eltilthatják a férfit, derül ki a közleményből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció