A Heves megyei Lőrinciben élő négy testvérnek nagyon súlyos tragédiával kellett szembesülnie már fiatalon, ugyanis már egészen kicsiként elvesztették a szüleiket. A közelmúltban pedig jött az újabb csapás, és a koronavírus elvitte az azóta őket nevelő nagyszülőket is.

Nagy fájdalom

A lőrinci testvéreknek nincs könnyű élete: szüleikét már egészen fiatalon elveszítették, nagyszüleikkel pedig a közelmúltban végzett a koronavírus. A 11 éves Csepkét, a 12 évse Zétényt, a 15 éves Csanádot és a 17 éves Zalánt jelenleg a nagynénjük neveli abban a családi házban, ahol annak idején a szüleikkel is éltek – írja a Blikk.

Lőrinciben élnek a gyerekek

Tragédiák követték a tragédiákat

A nagynéni elmondta a lapnak, hogy édesanyjuk 2013-ban hunyt el 36 évesen emlődaganatban, bátyja pedig két évvel később halt meg egy elpattant verőér miatt kialakuló belső vérzés miatt, alig 40 évesen. A gyerekek nevelését az apai nagyszülők vették át, de a nagypapának tavaly amputálni kellett a lábát, ezért idősotthonba került, ahol elkapta a koronavírust. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Elvesztették nagymamájukat is

A családot újabb szerencsétlenség rázta meg, ugyanis a nagymamát múlt hétfőn temették el, a gyermekek nagynénje pedig a saját családját feladva hozzájuk költözött. Saját 19 éves fiával és férjével csak hét végén tudnak találkozni. EZ IS ÉRDEKELHET: Nemrég költöztek új házba, tervezték a jövőt – A rokonok így árulták el a 6 éves kislánynak, hogy szülei a covid áldozatai lettek

Küzdenek tovább

“Sajnos, nem először kellett ezt átélnünk, már megtanultuk kezelni a helyzetet. Nem hagyjuk magunkat teljesen összetörni, muszáj, hogy tovább folytassuk az életünket. Lelkileg a padlón vagyunk, de együtt átvészeljük ezt az időszakot is. Együtt, egy összetartó egységet képezünk és lelkileg tudjuk egymást segíteni. Sajnos, túl gyorsan kellett felnőnünk, de igyekszünk megbirkózni a feladattal” – mondta a lapnak a legnagyobb fiú, Zalán.

Segítik egymást

A család arról is beszélt, hogy a gyerekek úgy nevelkedtek, hogy nincs köztük titkolózás. A helyzeteket mindig közösen vészelik át, és nagyon rugalmasak.

Velük szeretne maradni

A gyerekek nagynénje a megpróbáltatások ellenére is szeretne a négy testvérrel maradni, és továbbra is szeretné nevelni őket. A gondoskodásról azonban nem ő dönt, hanem a gyámügy.

Kitűnő tanulók

Zétény és Csepke, a két legkisebb gyerek még általános iskolába jár, de a két nagyobb fiú, Zalán és Csanád már középiskolás. Mindannyian remekül teljesítenek az iskolában, kitűnő tanulók és számos dicsérettel büszkélkedhetnek.

Segítséget is kapnak

A családnak a rokonokon kívül egy hatvani autókereskedő is felajánlotta a segítségét, aki 100 kilométeres körzetből gyűjtött össze adományokat a család részére. Egy tévét tegnap már személyesen vitt el a családnak. 

Egy 6 éves kislány is árván maradt

Korábban a Budapestkörnyéke.hu oldalon is beszámoltunk róla, hogy egy fiatal pár elhunyt koronavírusban, így a 6 éves lányuk árván maradt. A felfoghatatlan fájdalom nagyon nehezen érintette a családot, főleg, hogy a kicsinek meg is kellett mondaniuk a szörnyű igazságot. A család szerint most a legfontosabb az összefogás, és hogy intézzék a megfelelő segítséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay