Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban. A jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülhet és a szombati nap korlátozásait pedig eltörölnék –  írja a Magyar Nemzet.

Március végén léptek életbe az új bevásárlási szabályok,  amelyek értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb embereket a fiatalabbtól.

A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon. Ezen az idősávon kívül viszont ők nem tartózkodhatnak ezeken a helyeken.

A Magyar Nemzet most azt írja, hogy iparági körökben egyre gyakrabban felmerül annak lehetősége, hogy a kormány hajlik a 65 év felettieknek szóló vásárlási idősáv finomítására, ahogy azt már a bevezetésekor is kérték a kiskereskedelmi szereplők. A tapasztalatok szerint ugyanis a reggeli idősávban, nyitástól 9 óráig, nagyon megnőtt a forgalom a boltokban, és sok helyen hosszú sorok alakultak ki. Majd 12-kor megint hirtelen nő meg a forgalom. 

A lap azt írja, hogy a jövőben két órára változhat a 65 éve felettiek vásárlási sávja. Szombaton viszont mindenki akkor menne vásárolni, amikor akar.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Balogh Zoltán