Az utóbbi hónapokban már kilátástalannak érezte a helyzetét Benkő László. Az Omega alapítója 3 évig küzdött a rákkal, betegsége többször előjött, tegnap hajnalban halt meg.

Megviselte betegsége

Az elmúlt időszakban fizikailag és lelkileg is megviselte betegsége Benő Lászlót. 3 évig hősiesen küzdött, barátai is zenésztársai is abban bíztak, hogy rosszulléte után most is „kijön belőle valahogy”.

Múlt hét óta volt kórházban

„Múlt héten került kórházba, mert kontrollvizsgálatokat kellett rajta elvégezni. Ebben semmi különös nem volt, hisz amióta megbetegedett, folyamatosan kellett járnia vizitre. A kontroll során azonban kiderült, hogy több szervét is megtámadta a rák, s az áttétek már olyan súlyosak, hogy szinte képtelenség megállítani a daganatot” –mondta a Borsnak Kóbor János.

A kórházban halt meg

„Éjjel egy körül hunyt el, a halála mindenkit nagyon megviselt. Még én sem tértem magamhoz, pedig az elmúlt napokban már lehetett erre számítani” – mondta a gyászoló zenészbarát..

Felesége és lánya látogatta

.”A felesége, Zsuzsa és a lánya, Dóri mindennap bement hozzá, meglátogatta. Ők is mondták, hogy ezúttal nagyon rossz az állapota, egész nap aludt, s ha egy kis időre felkelt, akkor sem volt igazából teljesen magánál. Nem lehetett már vele kommunikálni, s a depresszió is elhatalmasodott rajta” – mesélte megtörten Kóbor János.

Kilátástalannak látta helyzetét

Benkő László évekig tartotta magát és reménykedett, az utóbbi hónapokban már kilátástalannak látta a helyzetét. Őt a tervek és az Omega tartotta életben, erőt adott neki a tudat, hogy bármikor visszatérhet, ha már jobban lesz, a koronavírus-járvány miatt azonban ez is képlékennyé vált.

A családja jelentette a kapaszkodót

Úgy érezte, kihúzták a talajt a lába alól, az egyetlen kapaszkodót a családja jelentette számára. Szép lassan elhagyta magát, majd végleg feladta a harcot – mondta Kóbor János.

Szűk családi körben temetik

A zenészt szűk családi körben búcsúztatják. Budapesten, a Krisztina téren él a család. Házukkal szemben van egy fa, amelyet még Benkő László ültetett. A rajongók ennél a fánál róhatják le kegyeletüket. Felesége azt kéri, hogy úgy emlékezzenek róla, amilyen mindig is volt: csupa szívvel és derűvel.

Kiemelt kép: Benkő László