Pályakarbantartás miatt változik a gödöllői (H8-as), a csömöri (H9-es), valamint a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése szombaton és vasárnap, a vonalakon pótlóbuszok járnak majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. Továbbá felújítás miatt szombattól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok a 11. kerületi Október huszonharmadika utca környékén.

A H8-as HÉV

A H8-as HÉV csak Kerepes és Gödöllő, Szabadság tér között jár a hétvégén, az Örs vezér tere és Kerepes között a H8-as (a kistarcsai kórház érintésével) és a H8A (az Auchan Liget érintésével) pótlóbuszokkal lehet utazni. Emellett pótlóbusz jár majd Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő állomás között is, H8-as jelzéssel – ismertették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A H9-es

A H9-es HÉV helyett a teljes vonalon – az Örs vezér tere és Csömör között – a H9-es pótlóbusz jár, amely Cinkota-alsót nem érinti.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A H6-os HÉV

A H6-os HÉV szombaton és vasárnap csak Soroksár, Hősök tere és Ráckeve között jár pályakarbantartás miatt. A Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között a H6-os pótlóbusszal lehet utazni.

Felújítás a 11. kerületben

Felújítás miatt szombattól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok a 11. kerületi Október huszonharmadika utca környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

November 15.

Az érintett szakaszon november 15-ig forgalomkorlátozásra is számítani kell – áll a közleményben. A tájékoztatás szerint az Október huszonharmadika utcát és az Irinyi József utcát a Fehérvári út és a Bogdánfy utca között újítják fel.

Több ütemben zajlik

A munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az átépítés várhatóan 2022 júliusában fejeződik be.

Az első ütem

Az első ütemben a Petőfi híd felé vezető oldalt zárják le a Fehérvári úttól a Bercsényi utcáig, közműépítés miatt. A forgalmat a Bocskai út felé vezető útra terelik át. Emellett lezárják az Irinyi József utcában a külső sávot a Budafoki út és a Bogdánfy utca között.

Több járatot is érint

A szombaton kezdődő átépítés több járatot is érint, ezzel kapcsolatban tájékozódni a BKK honlapján, illetve a BKK FUTÁR alkalmazást használva lehet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: HÉV – Forrás: BPK