A forgalomkorlátozás miatt nem tud eljutni az iskoláig az ebédes autó, ezért szendvicses csomagot kapnak a gyerekek nápolyival vagy gyümölccsel. az egyik budai iskola tanulói.

Nem lesz meleg ebéd

Nem kapnak meleg ebédet csütörtökön a Budavári Általános Iskola diákjai, tudta meg a Telex egyik olvasójától. Reggel 9-től ugyanis lezárják az I. kerületi Tárnok utcát Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása miatt, ezért az ebédes autó sem tud behajtani az intézményhez. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Hideg élelmiszercsomag

A gyerekek hideg ebédcsomagot kapnak, amelyben „1 darab panírozott húsos szendvics zöldséggel, 1 darab száraz szalámis szendvics zöldséggel, 1 darab ásványvíz vagy dobozos 100 százalékos gyümölcslé és 1 darab nápolyi, esetleg gyümölcs” lesz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Forgalomkorlátozások lesznek

Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen. A kínai elnök péntekig lesz Budapesten, addig több helyen is lesznek majd forgalomkorlátozások.

Kiürítették a Hiltont

Teljes a biztonsági készültség a budai várban, rendőrök, tűzszerészek tucatjai vizsgálták át mindazokat a helyszíneket, ahol szerdától megfordulhat a kínai elnök. Hszi Csin-ping, aki három napon át lesz Budapest vendége, 400 fős küldöttséggel érkezett, és ő maga, illetve kíséretének egy része a teljesen kiürített Hilton hotelben száll meg.

Ünnepi fogadás a Liszt Ferenc Repülőtéren

Forrás: MTI

3 géppel érkeztek

Három óriási géppel érkezett az elnöki delegáció. A repülők Szerbiából jöttek Budapestre, amely idő alatt részlegesen lezárták az érintett légteret is. A kínai elnök a Covid-járvány kitörése óta először jött Európába. Látogatását május 5-én Párizsban kezdte, majd kedden Belgrád vendége volt. Onnan érkezett Budapestre.

Orbán Viktor fogadta

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát.

Gyerekek köszöntötték

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, s – ősi szokás szerint – kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher