A honlapján tette közzé a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) az energiatakarékosságról szóló intézkedéseket és utasításokat, amik szerdától, azaz mától érvényesek.

A szabályokat mindenkinek be kell tartani, minden épületben

A rendelkezések kiterjednek az egyetem minden polgárára, valamint az egyetemmel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyekre. Azt is írják, hogy az utasítás területi hatálya kiterjed az intézmény összes működési és képzési területére, valamint telephelyére, az egyetem által fenntartott és üzemeltett összes létesítményére, ideértve a Térítési és Juttatási Szabályzatban meghatározott kollégiumokat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozzák a fűtést

Az egyetem épületeiben és létesítményeiben a fűtési szolgáltatást időszakosan korlátozzák: hétfő, kedd, szerda és csütörtök 18:00 és másnap 6:00 óra között, valamint péntek 15:00 órától következő hét hétfő reggel 6:00 óráig

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem lehet használni hősugárzót

Az egyetem területén, létesítményeiben tilos a kiegészítő egyedi elektromos fűtőberendezések (pl. hősugárzók, olajradiátorok) használata, továbbá a komfort célú egyedi klímaberendezések fűtési célú használata.

A közvilágításon és klímán is spórolnak

Az egyetem területén a közvilágítás intenzitása korlátozásra kerül és a nem technológiai célú klímaberendezéseket lekapcsolják – áll az utasításban.

Valahol melegvíz se lesz

A honlapon azt is írják, hogy a használati melegvíz szolgáltatást – a kollégiumok és a szociális célú létesítmények (pl. öltözők) – kivételével korlátozzák, illetve szüneteltetik.

Nem állítják fel a sátrakat

Az egyetem Bogdánfy úti Sporttelepén a strandröplabda és teniszpálya téliesítéséhez szükséges sátrak nem kerülnek felállításra, ugyanakkor a Sportközpont és a szabadtéri sportlétesítmények továbbra is működnek.

Létesítmények zárnak be

Az új rendelkezések értelmében a Balatonlellei Ifjúsági Tábort és a gödi Mérőtelepet téliesítésítik, ezeket a létesítményeket a fűtési időszakban bezárják.

Balatonfüreden is változások lesznek

A Balatonfüredi Tudáscentrum temperáló fűtésre áll át, a létesítmény használata kizárólag célzottan (az előzetesen tervezett és ide szervezett események időszakára) biztosított.

Április 15-ig érvényesek az új rendelkezések

Az utasítás ma, október 19-én lépett hatályba és 2023. április 15. napján hatályát veszti. Az új szabályok elolvashatóak az egyetem központi honlapján  és az egyetem szabályozástárában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: bme.hu