Elhunyt dr. Vörös Péter, köztiszteletben álló gyermeksebész. a Semmelweis Egyetem munkatársa. A gyermekgyógyászati klinika megrendülten búcsúzik az egykori kollégától és baráttól. A szülők a közösségi oldalon fejezik ki hálájukat gyermekeik egykori doktorától.

Meghalt Dr. Vörös Péter

„Életének 50. évében elhunyt dr. Vörös Péter egyetemi adjunktus, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája Bókay utcai részlegének gyermeksebésze. A Gyermekklinika minden munkatársa mély megrendüléssel és fájdalommal búcsúzik Vörös Pétertől” – írta az egyetem közösségi oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy másik dimenzióba ment

„November 20-án Péter elment és most már egy másik dimenzióból tekint ránk. Egy tehetséges gyermeksebész, akinek gyermekek százai, sőt ezrei köszönhetik életüket, elment közülünk. A család, a Gyermekklinika közössége próbálja feldolgozni a megváltoztathatatlant”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Veszteség érte a klinikát

„Most, hogy elmentél, első gondolatunk hogy minket ért veszteség. Pedig arra kellene gondolnunk, hogy évekig itt voltál velünk, lehetőségünk volt megismerni téged, tanulni tőled és hálásnak kell lennünk, hogy a Gyermekklinika családjának tagja voltál. Szakmai tudásod sokan ismertük és elismertük mi kollégák és a rászoruló családok is” – így búcsúzik a klinika a doktortól.

Csöndes a műtő

„Kedves Péter, csöndes a klinika és csöndes a műtő. Nem lesz több bemosakodás, nem lesz több nehéz műtét. Legalábbis nem itt és nem most. Mégis biztos vagyok benne, hogy itt leszel, vezeted a fiatal gyereksebészek kezét és segíted a gyermekgyógyászokat a döntések meghozatalában”.

„Volt egyszer egy doktor bácsi”

„A gyerekek és családok, akik az életüket köszönhetik neked, majd így mesélik gyermekeiknek és unokáiknak: „egyszer volt, holt nem volt, volt egyszer egy doktor bácsi…”. És a mese nélküled, de mégis veled megy tovább” – írja közleményében Dr. Szabó Attila, Semmelweis Egyetem, klinikai rektorhelyettese.

Búcsúznak a kis betegek

A klinika közösségi oldalán elhelyezett gyászír alatt pedig számos hozzászólás bizonyítja, hogy Vörös doktor elvesztése nem csak a klinikának, a családnak, barátoknak óriási veszteség, de a magyar egészségügynek és a magyar embereknek is, azoknak a magyar embereknek is, akik csak ezután fognak megszületni.

Hálásak a szülők

„Kicsi fiamat Ő műtőtte többször, minden alkalommal életet mentett… Felfoghatatlan és igazságtalan az élettől.” – írja az egyik hozzászóló.  „Lenuskánk életét ő mentette meg márciusban.” – ezt írja a másik kommentelő.

Sok gyermek életét mentette meg

„Hálás szívvel gondolok Önre, hiszen amit a kislányukért tett, azt sosem fogom elfelejteni, örökké hálás leszek.” „Soha nem feledjük. Családunkban örökre emlékezni fogunk Önre. Fiúnk életét mentette meg.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dr. Vörös Péter – Forrás: Semmelweis Egyetem