Kislánya buktatta le, aki a vasúti sínek közt mászkált. Amikor a rendőrök hazavitték, akkor kiderült, hogy az apát körözik. Ekkor szabadultak el az indulatok.

Egyedül a vágányokon

November 27-én délután arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Pest megyei település vasútállomásán egy tíz év körüli kislány egyedül tartózkodik és a vasúti síneken sétál. A rendőrök felismerték a gyereket – aki semmilyen kérdésükre nem válaszolt – majd hazavitték.

Nem várt meglepetés

Amikor az ingatlanhoz érve a gyermeket a rendőrök átadták a szülőknek, ellenőrizték az édesapa adatait a nyilvántartásban és megállapították, hogy a körözik, ezért közölték vele, hogy előállítják. Ekkor kijelentette, nem hajlandó önként alávetni magát az intézkedésnek, és többszöri felszólítást követően is megtagadta az együttműködést.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Agresszívvá vált

Ennek során a levegőbe csapott, majd elindult az ingatlan irányába, akkor a rendőrök két oldalról a karját megfogva kísérelték meg visszatartani, és kezeit a bilincseléshez alkalmas helyzetben rögzíteni. A férfi a testi kényszert észlelve megfeszítette a karjait, bal karját egy erőteljes mozdulattal kirántotta a rendőr kezéből, melynek következtében az őrmester hüvelykujja megrándult.

„Nem megyek veletek, dögöljetek meg”.

Az elkövető kiszabadult a fogásából és beszaladt az ingatlan udvarára, ahol magához vett egy vasvillát és azt maga előtt tartva a rendőrök felé indult, miközben kijelentette, hogy „nem megyek veletek, dögöljetek meg”.

Kisgyerekét kérte meg, hogy állja útját a rendőröknek

Az egyik rendőr elővette szolgálati fegyverét és újra felszólította a férfit az együttműködésre, aki ekkor a támadó magatartással felhagyott és a vasvillával a lakás bejárati ajtaja felé sietett. Közben kisfiát arra kérte, akadályozza meg, hogy a rendőrök bemenjenek a házba. Ez sikerült, a férfi az ablakon kiugorva oldott kereket.

Már rács mögé került

Azonban nem volt sokáig szabadlábon, ugyanis december 6-án elfogták, gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A 48 éves férfit érintően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több rendőrkapitánysága is nyomozást folytat zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt, amely ügyek egyikében gyanúsítotti kihallgatását követően elrendelték őrizetét.

Körözés volt kiadva ellene

Időről-időre előfordul, hogy egyesek nekirontanak a rendőröknek, annyira megfeledkeznek magukról. Ez történt akkor is, amikor egy körözött 66 éves baranyai férfi ellen szeptember 28-án, a lakóhelyén intézkedtek a rendőrök. Körözés alatt állt, mert egy szabálysértést követően nem fizetett be egy 30 ezer forintos pénzbírságot, amit elzárásra változtattak. A férfi azonban az elzárásra sem jelentkezett.

A TEK is kivonult

Amikor a rendőrök a férfi házához értek, nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök kérésének. A házában maradt és közölte, hogy az, aki az udvarára lép, „onnan élve nem jön ki”. A Terroelhárítási Közpoint (TEK) munkatársai is kiszálltak a helyszínre, azonban a túsztárgyaló sem tudta jobb belátásra bírni a férfit, aki agresszív maradt.

Csak a sokkoló segített

A baranyai férfi továbbra sem engedelmeskedett, így a rendőrök behatoltak az ingatlan területére. A férfi felemelte a baltát és azt kiabálta, hogy megöli a rendőröket, majd meg is indult az irányukba. Végül egy sokkolóval tudták csak ártalmatlanná tenni.

(Kiemelt képünkön az elkövetéshez használt vasvilla.)