Két csuklós busz és egy Volswagen találkozott egymással Budapest 9. kerületében. A személygépkocsi vezetője elismerte felelősségét, nagy szerencséje, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül a balesetet.

Fiatal sofőr hibázott

Péntek délután is történt egy buszbaleset Budapesten, közelebbről a 9. Soroksári úton, szerencsére személyi sérülés ezúttal sem történt. A baleset az Ipar utca magasságában következett be, a Közvágóhíd felé vezető oldalon, és egy Volkswagen Eost vezető fiatal nő okozta. ő ezt ezt el is ismerte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyenesen akart továbbmenni

A hölgy a belső sávban igyekezett, amikor rájött, hogy az Ipar utcánál ez a sáv balra fog kanyarodni, ő viszont egyenesen kívánt továbbhaladni. Egy kissé későn eszmélt erre, ugyanis addigra már annál a szakasznál tartott, ahol a belső sávot záróvonal választja el a középső sávtól.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megérkezett a másik járat

Jobbra kormányzott, hogy minél előbb sávot váltson, azt viszont nem vette észre, hogy közben mellé már odaért a Boráros térről nemrég elindult 223M jelzésű Mercedes Conecto csuklósbusz.

Csuklós buszok találkozója

A busz a bal oldalával levitte az Eos lökhárítóját, a buszvezető közben próbált fékezni, illetve jobbra kormányzott, emiatt a busz csukló mögötti, utánfutó része átlógott a külső sávba. Az ott érkező, menetrend szerint szintén a Boráros térről éppenhogy elindult 54-es jelzésű, Van Hool típusú csuklósbusz vezetője ezt látva szintén jobbra próbált menekülni, e célból felhajtott a villamospályától elválasztó betonszegélyre, majd néhány centire egy felsővezeték-tartó villanyoszloptól sikeresen megállt.

Szilánkosra tört az üveg

Ettől a manővertől azonban a busz balra megdőlt, így a csukló mögötti utánfutó rész a Mercedes busz hátuljának csúszott… A Van Hool bal hátsó ablaka egyből szilánkosra tört és kilyukadt, de szerencsére egyik busz fedélzetén sem sérültek meg az utasok, mint ahogy a három sofőr sem szenvedett sérülést.

Helyszíni felvételeink

Helyszíni felvételeink

Helyszíni felvételeink

Helyszíni felvételeink

Helyszíni felvételeink

Hatalmas torlódás

A baleset hatalmas torlódást okozott a Boráros tér irányából; mivel a buszok elzárták a dél felé haladó sávokat, a forgalom csak a szemközti belső sávon tudott haladni, ebből aztán (legalább) egy verbális atrocitás is kialakult. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az ütközés helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK