Amint arról mi is beszámoltunk, pénteken súlyos baleset érte Besenczi Árpádot. A színész gyűrűje, az „Indul a bakterház” című előadás közben, beakadt a díszlet egyik csavarjába, emiatt végtagja leszakadt. Hétéves kisfia, aki szintén szerepel a darabban, végignézte édesapja balesetét.

Szólt az ügyelőnek

A zalaegerszegi színház igazgatójának kezéből ömlött a vér, olyan fájdalmai voltak, hogy összeesett a színpadon. Arra volt még ereje, hogy szóljon az ügyelőnek, nagy baj történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadt az ujja

„A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást, hogy orvosi szaknyelven mondjam” – nyilatkozta a baleset másnapján Besenczi Árpád.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szólt az ügyelőnek

„Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam”.

A pécsiek szakértelmét kérték

A baleset után azonnal mentőt hívtak, a színészt a helyi kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Ott felhívták a pécsi klinika kézspecialistáját, elküldték neki a fotót az ujjáról, hogy mit lehet vele tenni”. Ezután a színész végtagját megcsonkolták.

Megszólalt a felesége

Besenczi vasárnap már a ZegaSztár tehetségkutatóján látta el a zsűrielnöki feladatait. Szombaton még nagy fájdalmai voltak, miután elmúlt az adrenalin hatása. Felesége szerint a színészt nagyon megviselik a történtek, mert valamilyen szinten a testéből él. „Az orvosok szerint ujjimplantátummal lehetne helyettesíteni a hiányzó ujjpercet és akkor szinte észrevehetetlen lesz a hiány” – mesélte a Blikknek Kornélia.

Fia végignézte a balesetet

Besenczi Árpád fia, a hétéves Zsongor is játszik a Hevesi Sándor Színház „Indul a balterház” című darabban. A kisfiú a padlásról nézte végig édesapja súlyos balesetét. „Hatalmas lélekjelenléte volt, nem omlott össze, bár látta, hogy nagy a baj. Engem a férjem hívott, miközben úton voltam a másik három gyerekkel, és nagyon megijedtem, mert azt hittem, a fiammal van baj. Hiszen ha a férjem hív, vele nem lehet gond… Mondta, hogy félbeszakadt az előadás, de ne aggódjak, majd elmondta, mi történt, én pedig sokkot kaptam”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon fájdalmas volt

„A baleset nagyon kellemetlen és nagyon fájdalmas volt. Nagyon bosszantott is. Soha nem szoktam levenni a jegygyűrűmet, és ebből nem is volt baj ez idáig. Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt. A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg” – mondta a színész a baleset után.

Kiemelt kép: Besenczi Árpád az „Indul a balterház” – című darabban – Forrás: hevesisandorszinhaz.hu