A szerda délelőtti kormányülést követően közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Karácsony Gergely, főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Elhangzott: Nem ördögtől való a szigorítás a jelenlegi kijárási rendszeren, mert sokan nem veszik azt elég komolyan.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztató elején elmondta, azért hívták meg a főpolgármestert és a megyei jogú városok képviselőjét, hogy megtudják, ők szükségesnek tartják-e a jelenlegi kijárási korlátozás fenntartását, adott esetben szigorítanának-e azon.

A jelenlegi korlátozó intézkedések kellemetlenek ugyan, de egy hónapig még fenn kell tartani – mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester azt is elmondta, hogy a korlátozó intézkedésekről egyeztetetett a Fővárosi Közgyűlés frakcióival, ebben mindenki egyetértett.

A főpolgármester szerint a felmerülő gazdasági és társadalmi helyzetet kezelni kell, ebben egy hónap múlva különösen fontos szerepük lesz az önkormányzatoknak. Ebben pozitív volt a kormány hozzáállása – mondta.

Arra kértem a kormányt, hogy kezdődjön el az idősotthonok lakóinak és az ott dolgozóknak a szűrése. Remélhetőleg ez valóban elindul – tette hozzá Karácsony Gergely.

A sajtótájékoztatón Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke elmondta, hogy nem ördögtől való a jelenlegi kijárási rendszer esetleges szigorítása, hiszen láthatóan sok helyen lazul a lakosság fegyelme.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, főpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón – Forrás: Facebook