Kitört a háború a magyar ökölvívósportban: egy interjú után Kovács Kokó István hazugnak és aljasnak nevezte korábbi sportoló társát, Erdeit Zsoltot. A két egykori közönségkedvenc bokszoló viszonya nem most mérgesedett el.  

Madár elmondta véleményét

Néhány napja nagyinterjút adott a Sportalnak Erdei Zsolt, korábbi amatőr és profi világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi elnöke és társelnöke, aki 2020-ban mondott le a tisztségről, miután elszámolási viták miatt belső vizsgálatot rendeltek el a szervezetben. A Madárfészek Akadémia vezetője többek között a magyar boksz és a szövetség problémáiról is elmondta a véleményét, amivel váratlanul nagy vihart kavart. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éles kritika

Rácz Félix, Magyarország legtekintélyesebb prómotere, a Felix Promotion alapítója, aki 2014 márciusában Erdei búcsúmérkőzését szervezte, éles kritikát fogalmazott meg Madár elnökségéről.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem köszönték meg az anyagot

„Amikor még a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke volt, egy komplett, sportágat népszerűsítő programjavaslatot adtunk át neki Kovács Istvánnal! Érdekes, hogy amiről most beszél, még nem is oly rég, valamiért nem volt fontos számára. Sőt, olyannyira nem volt rá nyitottság, hogy nem köszönték meg az ingyen elkészített és átadott közel húsz oldalas anyagot” – mondta a menedzser.

Kokó sem fogta vissza magát

Ezt követen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács István is hozzászólt, és a legkevésbé sem fogta vissza magát. A jelek szerint különösen Erdei egy mondata verte ki nála a biztosítékot. 

„Nem passzol a kémia”

Erdei Zsolt arra a kérdésre, hogy a magyar boksz problémáinak megoldása érdekében tartja-e a kapcsolatot a korábbi vagy jelenlegi bokszolóinkkal, például Kovács Istvánnal, azt válaszolta, „Vannak, akikkel tartom a kapcsolatot, van, akivel azonban nem, mert nem passzol a kémia”.

Csalás, hazugság, aljasság

„Nem stimmel a kémia? Miért nem lehet őszintén beszélni? A csalásnak, hazugságnak, aljasságnak semmi köze a kémiához. Inkább azt mondanám, hogy mást gondolok alapvető emberi értékekről, etikáról, tisztességről. Pont” – vágott oda Kovács Kokó István.

Munkahelyet váltott

A korábbi olimpiai bajnok július végén váratlanul távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjáról, és azóta visszatért korábbi munkaadójához, a Bokszvilágszervezethez, ahol ismét a szervezet európai szekciójának vezetője lett.

Nem kívánta kommentálni

Rácz Félix és különösen Kovács István indulatos reagálása után Erdei Zsolt nem kívánta kommentálni a két szakember megjegyzését – írta meg a Sportal.hu.

Madár pályája

Az 1974-ben született Erdei Zsolt felnőtt pályafutását 1995-ben kezdte a 75 kg-os mezőnyben, amatőrként 20 vereség mellett 212 győzelmet könyvelhetett el. 2000-ben, Sydneyben olimpiai bronzérmet szerzett, előtte világ és Európa-bajnoki címet is elkönyvelhetett.  A profiknál is vb-címig jutott, 34 győzelemmel és 1 vereséggel zárta sportolói karrierjét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Erdei Zsolt „Madár” kemény kritikákat kapott. Fotó: 24.hu