Nem volt jogosítványa annak a férfinek, aki súlyos balesetet okozott a Keleti pályaudvarnál. A szombat esti ütközés után egy motoros futár került kórházba, az eset miatt vészfékező 8E járat utasai közül is többen megsérültek. A Chrysler áthajtott a piros lámpánál, ezután történt a baleset.

Szélvédőre csapódott a motoros futár

A BudaPestkörnyéke.hu a helyszínről számolt be arról a durva balesetről, ami szombat este történt Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. Egy Chrysler sofőrje áthajtott a piroson, emiatt belészaladt egy motoros futár, aki előbb felcsapódott a szélvédőre, majd az aszfaltra zuhant. Az éppen arra járó 8E buszjárat vezetője nagyot fékezett, emiatt is többen megsérültek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három fiatal került kórházba

A baleset könnyen tragédiával végződhetett volna, de három fiatal így is kórházba került. A sofőr elmondása szerint egyáltalán nem is látta a futárt, nem tudta, mi ütközött neki. A motor a becsapódás hatására a levegőbe emelkedett és a hátulja betörte a Chrysler bal hátsó ablakát. A 8E járat is kénytelen volt megállni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmasat vészfékezett a busz

 „Újpalotán szálltam fel a buszra, és a Blaha Lujza térig utaztam volna, amikor a Rottenbiller és a Rákóczi út kereszteződésénél a felüljáró alatt egy hatalmasat vészfékezett a busz. Más lehetősége nem igazán volt a buszsofőrnek, mivel nagy volt a forgalom és nem tudott volna kitérni, így csak így tudta megakadályozni azt, hogy ne hajtson neki a motorosnak” – mesélte a Ripostnak.

Elestek az emberek

A buszon mindenki nagyon megijedt és azok az emberek, akik a busz csuklós részében álltak, elestek a fékezés következtében. „Tele volt a busz, hiszen pont csúcsidő volt, 7 vagy negyed 8 lehetett, a sok fiatal mind indult volna a belvárosba kicsit kiereszteni a gőzt. Amikor fékezett a busz, elestem és lefejeltem az egyik korlátot. Egy fiatal lány is megsérült a buszon velem együtt” – árulta el az utas.

Intenzívre került a motoros

„Csoda, hogy nem törtem be a fejem. Szerencsére csak megrándult és meghúzódott a nyakam. A fiatal lánynak a térde és a csuklója sérült meg. Még aznap este saját felelősségre hazaengedtek minket” – mondta. A motoros futár viszont nem úszta meg ennyivel. Őt az intenzív osztályra szállították, felkartörést szenvedett. 

Ne segített a sofőr

A helyszínen többen odamentek segíteni a motorosnak, amíg a mentőre vártak. A szemtanúk szerint a balesetet okozó személy még csak meg se kérdezett senkit, hogy jól vannak-e. A motoroshoz sem szólt egy szót sem, nem segített. Végig felháborodva ordítozott a telefonján.

Ebbe az autóba csapódott bele a futár

Súlyos sérülést szenvedett a motoros

Jogosítvány nélkül vezetett

Nem sokkal később kiderült: az autó sofőrje jogosítvány nélkül vezetett. „Sajnos a balesetet okozó kocsi vezetője sosem rendelkezett jogsival, ezért ez már nem csak figyelmetlenségből baleset okozás hanem bűncselekmény, amiben 3 ember is megsérült” – vélekedett a szemtanú, aki gondolkodik a kártérítési per elindításán, mert sérülése miatt nem tudja végezni a munkáját. Az ügyet a továbbiakban a BRFK Közlekedésrendészet vizsgálja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK