„Csoda, hogy él, 34 fokra hűlt ki a teste. Ezen kívül nincs baja, de pár napig még kórházban kell maradnia” – ezt mondta az a nagymama, akinek unokája hétfőn délután tűnt el Tolna vármegyében. A 6 éves Gergőt több százan keresték, és nagy szerencse, hogy megtalálták, mert még egy éjszakát valószínűleg nem bírt volna ki a szervezete a hidegben.

Kinyílt a kapu, megszökött

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy a különleges nevelést igénylő gyermek egy véletlenül kinyílt kapun át jutott ki házuk udvaráról hétfőn délután, és rövid időn belül nyoma veszett. Mindössze egy pulóverben, csípős hidegben élte túl a 24 órát. Végül a házuktól 700 méterre találták meg a kutatók Nyári Gergőt. A friss információk szerint büntetőeljárás keretében vizsgálják tovább annak az ügyet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csökkent a túlélés esélye

A hatéves, autista, hiperaktív kisfiú nyolc testvére mellől szökött meg. Még egy éjszakát nem bírt volna ki a szabadban, minden másodperccel csökkent a túlélés esélye. A Terrorelhárítási Központ irányításával végrehajtott keresés azonban hozta meg az eredményt, a jól szervezett kutató akció olyan helyen bukkant rá a gyermekre, ahol korábban már több őt kereső önkéntes is járt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két paksi kutyás találta meg

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy Gergőt két paksi önkéntes kutyás – Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik, Jenny és Tequila – találták meg a kisfiút otthonától több mint egy kilométerre egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt, csaknem egy nappal az eltűnése után.

Feszülten várt a család

Amikor a faluban is meghallották a rendőrök kiabálását, megvan a gyermek, él, Nyári Gábor, Gergő édesapja elsírta magát. Gergő testvéreivel együtt vártak feszülten, percenként nézve az óráikat, tudván, ahogy az idő telik, úgy csökken az esély:

Potyogtak a könnyei

„Itt voltak a rokonaim, barátaim, munkatársaim, ismerősök, a falubeliek, nem aludtunk egy percet sem, a rendőrökkel, kutatókkal együtt kerestük a fiam, nem szégyellem, megállíthatatlanul potyognak a könnyeim” – mondta az édesapa a Blikknek.

Fél az emberi hangoktól

„Gergő nagyon különleges gyerek, de fél, az emberi hangoktól is, valószínűleg a kiabálásunkra bújt el, riadt meg. Bújócskázni amúgy is szeret, ő ebben a családi bajnok, órákig tud mozdulatlanul, csendben meghúzódni egy helyen” – tette hozzá.

Csoda, hogy él

„Csoda, hogy él, 34 fokra hűlt ki a teste. Ezen kívül nincs baja, de pár napig még kórházban kell maradnia. Édesanyja van mellette, az orvosok és a rendőrség javaslatára nem fogadnak látogatókat. A kisunokám nyugalma a legfontosabb, infúziót kap, melegszik a pici teste. Reménykedünk, hogy nem csak hogy rendbe jön, az idő el is feledteti vele ezt a szörnyű éjszakát” – mondta a lapnak Gergő nagymamája.

Minden kisfiú rendőr szeretne lenni

„Az emberek összefogása adott reményt, az idegenek, akiket sosem fogunk látni többet, mégis itt voltak, keresték a kis hősünket. A fiút megtaláló kommandósok vezetője, a tábornok úr most itt a legnépszerűbb ember, minden helyi kisfiú azért tanul, mert tegnap óta ők is rendőrök szeretnének lenni, hogy visszaadják azt a segítséget, amit mi kaptunk” – fűzte hozzá a rokon.

Édesapja vigyázott rá

A Tények in formációi szerint Gergőre az édesapja vigyázott, míg anyukája az iskolából hozta haza a testvérét. Előbb videójátékozással múlatta az időt, majd elaludt. Mindössze egy pulóver és egy melegítő alsó volt rajta, amikor a viharos szél kivágta a család otthonának nagykapuját, amin kisétált.

Meztelenül sétált az utcán

„Nagyon szeret menni, ezért mindig zárva tartjuk az ajtókat, az ablakokat. Az ablakokról a kilincseket leszereltük, hogy véletlenül se tudja kinyitni, mert ki tudná. A kaput, az ajtót kulcsra szoktuk zárni” – nyilatkozta a kisfiú anyukája. Gergő ennek ellenére már nem először szökött el. A Tények szerint pár héttel ezelőtt például meztelenül sétált az utcán, amikor egy szomszéd meglátta és visszavitte a szüleinek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gergő már jó kezekben van. Fotó: Facebook