Továbbra is forrnak az indulatok Szentendrén, a helyiek szemtanúk felkutatásával próbálnak segíteni annak az anyukának, akit a napokban megtámadott egy magáról megfeledkezett férfi. A középkorú kerékpáros gyermekei szeme láttára bántalmazta a négy gyermekes asszonyt. A történet előzménye csupán annyi volt, hogy a nő rászólt a férfire, amiért majdnem elütötte a kisgyerekét.

Szóváltás a patak partján

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a helyi Bükkös-patak partján, az Adria étterem és a Duna közötti szakaszon szóváltásba keveredett egy gyermekeivel kutyát sétáltató nő, és egy középkorú biciklis férfi. A férfi ugyanis hátulról tekert kerékpárjával, és majdnem elütötte a hölgy egyik gyermekét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ököllel ütötte meg a nőt

Az anyuka mindezt sérelmezte, a férfi viszont a magyarázkodás helyett a semmiből ököllel homlokon ütötte az anyukát úgy, hogy végül mindketten a patak medrében kötöttek ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sírtak a gyerekek

A férfi sárga pólója el is szakadt, és miközben legurultak a meredek domboldalon, a férfi még többször is megütötte közben a nőt. Pillanatok alatt történt minden, a nő mindegyik gyermeke sírt a megrázó jelenetek láttán.

Segítettek neki

Kiderült, hogy a férfi el akarta hagyni a helyszínt a verekedés után, azonban a hölgynek szerencséjére oda jött még két férfi segíteni, akik szintén végig nézték az erőszakos szóváltást.

Nem volt esélye elmenekülni

A nőnek diónagyságú pukli nőtt a homlokán, ahova a férfi ököllel odacsapott. A sérült nő fogta a biciklivázát is, hogy addig ne tudjon elmenni, a másik kezével pedig közben már hívta a rendőröket. Később a férje is megérkezett a helyszínre, úgyhogy esélye sem volt a kerékpárosnak, hogy elhagyja a helyszínt. A Ripost információi szerint a rendőrség elvitte magával az incidens után a támadót, a kisgyermekes anyuka pedig feljelentést tett az ügyben. Az informátor szerint tanúmeghallgatás is történt.

Keresik a szemtanúkat

„Érthetetlen erőszak Szentendrén, keressük a szemtanúkat, akik segítettek az anyukának” címmel olvashattunk egy bejegyzést az egyik szentendrei Facebook-csoportban a támadással kapcsolatban.

„Nem tudom, minek nevezzelek…”

„Nem tudom, minek nevezzelek, aki képes egy gyerekeit sétáltató nőt ököllel ütlegelni. Aki képes lett volna elhajtani a kerékpárjával azok után, hogy kezet emeltél egy 4 gyerekes anyukára a gyermekei elött. Aki meg se akartad várni a rendőröket, hogy bevalld mekkora ember voltál egy nő ellen! Aki nem szavakkal próbál vitatkozni, hanem azonnal ököllel!” – írta a csoport tagja.

Egy budapesti cégvezető lehet az elkövető

„Azt már tudjuk, hogy budapesti vagy és egy kutató cég vezetője, és azt is tudjuk, hogy szociológusként diplomáztál! Miért én írok neked? Talán azért, mert a gyermekek apukája közeli barátom, és nem lenne ilyen finom, mint én. Talán azért, mert az anyuka azóta rettegve alszik el! Talán azért, mert a négy gyerek sírva fekszik le, miután végignézték, mit művelsz!

„Veled fogunk példát statuálni”

„Mi itt Szentendrén sose láttunk ilyet és nem is szeretnénk! Így veled fogunk példát statuálni, hogy ilyen ne fordulhasson elő többet! Minden jóérzésű ember elítéli az erőszakot, minden apuka nevében beszélhetek, hogy senki nem bánhat így gyermekeink anyukájával, feleségünkkel, barátainkkal. Célunk, hogy minél hamarabb és minél gyorsabban megkapd a törvényes büntetésed! Hogy megtanuld egy életre, mit nem lehet tenni a gyengébbel! Nem szeretnénk, ha városunkba betekernél vagy bejönnél” – fejeződik be a bejegyzés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Bükkös-patak Szentendrén. Fotó: archív.