Keresztes Ildikó nehéz évet zárt 2023-ban. Édesapjának második felesége elhunyt, édesanyja és nagynénje pedig koruknál és betegségeiknél fogva fokozott figyelemre és ápolásra szorulnak. Az énekesnő most arról beszélt, hogy soha nem akart gyereket, mégis, idős rokonait gyerekként kezeli.

Nem akart gyereket

„Az édesanyám és a nagynéném úgyszólván a gyerekeim lettek, és ezt én nagyon nehezen viselem. Pedig én nem akartam, nem szerettem volna soha gyereket. Nem azért, mert nem szeretem a gyerekeket, hanem mert azt éreztem, hogy nem ez az én életutam. Ezt a feladatot nem tudnám jól csinálni. Túl aggódó lennék, túlfélteném, ami nyilván nem jó” – árulta el Szily Nórának a Vendégoldal című podcastban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pszichológushoz is elment

Mint kiderült, a gyerekvállalás kérdéséről az énekesnő egyszer beszélgetett egy pszichológussal. „Fél óra beszélgetés után, amikor még csak az ismerkedtünk, bármilyen erre irányuló kérdés nélkül azt mondta: ’Magának nem azért nem lett gyereke, mert önző karrierista, hanem azért, mert maga egy gyerek. Nem nőtt fel. És egy gyereknek nem lehet gyereke.’ Ekkor nagyon sok mindent megértettem. Valóban ezt érzem, hogy még én szorulok pátyolgatásra” – vallotta be az énekesnő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gondozóotthonba került

Keresztes Ildikó demenciától szenvedő édesanyja tavaly tavasszal gondozóotthonba került. Az énekesnő akkor azt mondta, öt éve kezdett romlani édesanyja mentális állapota, három éve fordult komolyabbra a dolog.

Testvérével élt együtt

Az idős nő a testvérével élt együtt, és bár Keresztes Ildikó gyakran járt hozzájuk, úgy érezte, nem tudja kontrollálni a betegség életükre gyakorolt hatását.

Nem tudták ellátni magukat

„Nem akartam megvárni azt a pontot, mikor már önveszélyesek lesznek. Mentem hozzájuk, és idegen embereket fedeztem fel a lakásban, akik ott töltik a laptopjukat, vagy aki kihozta a nyugdíjukat, olyan borravalókat vitt el, amiről anyámnak már fogalma sem volt – ilyen ötezer forintokat. Veszélyes volt, hogy mennyit hagyhatom őket egyedül, mit csinálnak, mit tesznek az ételbe, amikor főznek, a boltba sem mertem kiengedni őket” – mondta korábban Keresztes Ildikó.

Megfelelő otthont talált

Az énekesnő évek óta nézegette az otthonokat, és próbálta szerettei számára a legmegfelelőbbet kiválasztani. Úgy gondolja, hogy akik elítélik a döntése miatt, azok nem jártak még hasonló cipőben. Végül Budapesten, mindössze tíz percre a lakóhelyétől sikerült elhelyezni édesanyját és testvérét, akikre rá sem lehet ismerni, olyan boldogok most együtt.

Mintha egy szállodában élnének

„Anyu kivirult, meghízott a negyven kilójához képest. A nagynéném ki tudja élni a művészi hajlamait, verseket ír. Programok vannak, én is voltam már bent énekelni. Úgy kell elképzelni, mintha egy szállodában laknának, megcsináltam nagyon szépen a kis szobájukat, kivirágoztak.” – mondta korábban az énekesnő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: