Nagy Feró az utóbbi hónapokban fokozottan odafigyel arra, mire és mennyit költ: a magas rezsiszámlákat elkerülendő, komoly újításokat vezetett be az otthonában.

Így spórol

„A nappaliban van egy cserépkályhám, amit évek óta nem üzemeltem be. Most az adja a meleget, így költséghatékonyabb a fűtés. Emellett függönyöket szereltem a ház több pontjára, amelyek fogják a meleget. Viszont csak egy helyiséget fűtünk ki” – mondta az énekes. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Takaró a lényeg

„A feleségemmel egyébként sem szeretünk melegben aludni, így a hálószobánkban tizenhat-tizenhét fok van. Ez is a spórolás egy formája, elég hozzá egy meleg takaró” – osztotta meg a Vasárnapi Blikkel a megtakarítási ötleteit Nagy Feró.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Étellel is spórolnak

Az énekes és családja az energiafogyasztás mellett arra is odafigyel, milyen élelmiszerek kerülnek az asztalra. „Nem szórjuk a pénzt, beosztjuk, mikor és mit vásárolunk. A hétköznapokban szívesen főzök, így arra is rálátásom van, mennyit költünk az ételekre” – tette hozzá.

Nagy Feró már számol

Ahogy írtunk róla, a Kossuth-díjas zenész, Nagy Feró úgy gondolja, hogy a pazarló életmód nem vezet sehova és az egész emberiségnek hasznára lehet, ha spórolunk az energiával. „Szerintem a világ nagyon meg fog változni. Én is otthon a tavalyi fogyasztásunkat biztos, hogy csökkenteni fogom. Már számolom, hogy melyik szobában, hol kell egyáltalán fűteni, és annak a mértékét is gondoljuk meg” – mondta az énekes a Metropolnak.

Spórolni kell

Feró szerint muszáj odafigyelni az energia felhasználására. „Szerintem ezt az egész világnak, de legalábbis itt nekünk, Magyarországnak végig kell gondolnunk. Eddig úgy volt, hogy jól fűtünk, mert nem érdekes, hiszen van orosz gáz, aztán jól van, de most már meg kell tanulnunk spórolni az energiával” – jelentette ki Feró.

Nem lehet szórakozni az energiával

Nagy Feró szerint az energiával, vízzel, árammal nem lehet szórakozni. „Én úgy gondolom, hogy nem is árt, hogy az emberek egy kicsit átgondolják ezt az egész dolgot. Az energiával, vízzel, árammal nem lehet szórakozni. Most már tényleg ideje mindenkinek megtanulni, hogy ha kijön a mosdóból, kapcsolja le a villanyt!” – fejtette ki véleményét az énekes.

Nagy Feró átalakítja a házát

Az Őrbottyánban élő 76 éves zenész átalakítja a házát is. „Én most végigterveztem a házamat, hogy hol lesz automata lámpa. Odamegyek, felkapcsolom, ha elmegyek, kikapcsol. Ennyi. Ez egészen más, mint a rockzenével, azt teljes energiával kell csinálni” – mondta a Beatrice frontembere.

Imádja az unokáit

Tavaly szeptemberben Nagy Feró négyszeres nagypapává vált. Unokái, a hatéves Patrik Dominik, a négyéves Alíz Beatrice, a közel kétéves Nimród Zalán és a négyhónapos Noel Konor bearanyozzák a mindennapjait.

Újra felfedezi a világot

„Az unokák a mindeneim! Rengeteg időt töltök együtt velük, ők az elsők. Ha ők négyen a közelben vannak, ott kő kövön nem marad. Muszáj jó erőben lennem, hogy még sokáig kísérhessem őket az útjukon. Patrikkal és Nimróddal például rendszeresen járunk biciklizni, ahogy azt egykor az apámmal tettük Óbudán. Ilyenkor a közeli helyeken megnézzük a libákat, kacsákat és lovacskákat. Jó érzés az unokáimmal újra felfedezni a világot, ahogy azt egykor a gyermekeimmel is tettem” – mondta az énekes.

Ünnepi bejelentés jön

Nagy Feró január 14-én ünnepli a 77. születésnapját. Az énekes a születésnapján nagy bejelentésre készül: elmondja majd hol és mikor ünneplik a Beatrice 45. születésnapját egy fergeteges koncerttel. A zenéjük kortalan: az idősebbektől egészen a gyerekekig sok rajongója van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nagy Feró