Focizás közben lett rosszul egy 15 éves fiú Budapesten. A csapattársai kezdték meg az újraélesztést. Patrikot életveszélyes állapotban szállították a Városmajori szívklinikára, de sajnos életét nem tudták megmenteni. A fiatal fiú halálhírét nevelőanyja jelentette be.

Focizás közben esett össze

Szerda este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett” – írta csütörtökön Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Csapattársai kezdték az újraélesztést

A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy szívcentrumba vitték

Perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására.

A mentősöket is megviselte az eset

A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek lelkét is megviselte.  

Meghalt Patrik

Nevelőanyja azonban ma tragikus hírről számolt be a Facebook-oldalán, Patrik ugyanis csütörtökön meghalt. „Hogy lehet feldolgozni azt, ha a gyerekedet veszted el? Ugyan nem én szültelek, de szeretlek, mint sajátot, felfoghatatlan, hogy nem jössz haza többet! Nagyon remélem, hogy ebben a kicsit több mint két évben adhattam neked valami pluszt, amitől jobb ember lettél az alig 16 megélt éved alatt” – olvasható a bejegyzésben.

Köszöntetet mondott

Nevelőanyja továbbá köszönetet mondott az Országos Mentőszolgálat és a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika minden munkatársának. Labdarúgócsapata, az ISSIMO SE egy emberként gyászolja a fiatalon elhunyt Patrikot.

Gyászol a sportklub

„Nem találjuk a szavakat. Fiatal, életerős, vidám srácot ismertünk meg benned. Két hónapja csatlakoztál, de gyorsan a közösség fontos részévé váltál. Még csak most kezdődött közös utunk, de máris véget ért. Az élet igazságtalan sokszor. Most is az volt” – írta Facebook oldalán az ISSIMO SE.

Gyertyagyújtással emlékeznek

Péntek este 18:00- tól Budapesten, a Vasgolyó utcai sporttelepen gyertyagyújtással emlékeznek a fiatalon elhunyt sportolóra.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Közel 50 percig küzdött mindenki Zoltán életéért – A helyieket sokkolta a monori focista tragikus halála

Kiemelt kép: illusztráció