Rejtélyes robbanás történt 2018 májusában, Kaliforniában: a magyar üzletasszony, K. Ildikó szépségszalonját döntötte romba egy óriási detonáció. A 48 éves asszony szinte azonnal meghalt a robbanásban, két alkalmazottja pedig súlyosan megsérült. A nyomozást lezárták: a nő ex-barátja harminc évre rács mögé került.

Bombát robbantottak

Az ügy megoldásán a helyi rendőrökön kívül az FBI is gőzerővel dolgozott. Hamar kiderült, hogy az éppen magyarországi rokonlátogatásról hazatérő Ildikó postai úton kapta élete utolsó levelét: egy korábban elrejtett bombát hozott működésbe egy csomagban kiküldött mobiltelefon a szépségszalonban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Robbanóanyagot találtak a házában

Az asszony volt élettársa, Stephen Beal a nyomozás során a rendőrség látóterébe került és szinte azonnal le is tartóztattak. A férfi házában az ilyenkor szokványos módon házkutatást végeztek, ahogyan a nő volt férjénél is. Utóbbinál semmit nem találtak, azonban Stephen Bealnél több kilónyi robbanóanyagra és bombák előállításához használt eszközökre akadtak. Találtak ezen kívül több fegyvert is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Először még elengedték

Stephen Bealről időközben az is kiderült, hogy amellett, hogy rakétamérnökként dolgozott, bombák építésével is foglalkozott. A férfit először elengedték a rendőrök, arra hivatkozva, hogy nincs elég bizonyítékuk ellene.

Furcsa körülmények

Miután az FBI is bekapcsolódott a nyomozásba, aggasztó információk bukkantak fel az ártatlanságát hangoztató Stephen Bealről. A házi bombái éppen olyanok voltak, mint amilyenekkel Ildikót felrobbantották. Ezen kívül első felesége is meglehetősen vitatható, furcsa körülmények között vesztette életét. Az asszony ugyanis bútorcipelés közben esett le a lépcsőn, de ezután a gyászoló Stephen Beal szinte azonnal be is jelentkezett a nő brutálisan nagy értékű életbiztosítására. 

Harminc évet kapott

A férfi ezután újra börtönbe került és végül több vádpontban is bűnösnek találták. Összesen 30 évnyi, szövetségi börtönben letöltendő büntetést róttak ki rá. A férfit nem csupán Ildikó meggyilkolásában, hanem: tömegpusztító fegyver halált okozó használatában; halált okozó épületrongálásban; erőszakos bűncselekmény során való tömegpusztító eszköz használatában, valamint be nem jegyzett pusztító eszköz birtoklásában is vétkesnek találták – írta a Ripost.

Nem törődött bele a szakításba

Tárgyalásain kiderült, hogy Ildikó 18 hónapnyi együttlét után szakított Stephennel, mivel a férfi túlzottan irányító és birtokló természete megijesztette a magyar üzletasszonyt. A férfi nem törődött bele a szakításba, és valóságos megszállottja lett Ildikónak. 

Megtalálták a rejtélyes szerkezetet

Az FBI a robbanás helyszínének minden egyes négyzetmilliméterét átvizsgálta. Eközben találták meg azt a 9 voltos akkumulátort és vezetékeit, melyet valaki titokban az asszony irodájának mennyezetébe épített. Ez a szerkezet hozta működésbe a postán küldött mobiltelefont.

Árulkodó kamerafelvételek

Kiderült továbbá, hogy ennek a biztosítórendszerében használt vezetékek hajszál pontosan ugyanolyan, egyedi típusúak voltak, mint amilyeneket aztán Stephen otthonában is találtak. Ezeket a furcsa alkatrészeket egy kamerafelvétel szerint pedig rejtélyes módon pont a robbantás előtt kilenc nappal vásárolta meg, három nappal korábban pedig olyan kartondobozokat is vett, melyek egyikében Ildikó a halálos bombát kapta a tragédia napján. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: egykor szerették egymást. Fotó: Facebook.