Könnyes szemmel beszélt fia elvesztéséről Suhajda Szilárd édesapja. Megtörten nyilatkozott az elmúlt napok gyötrelmeiről. A Mount Everesten eltűnt hegymászó emlékére gyertyagyújtást szerveztek Békéscsabán, ahol a család is ott volt. Az édesapa mesélt arról, mely szavakkal engedte útjára fiát.

„Haza kell érned”

„Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni. És most, a repülőtéren is, amikor találkoztunk, amikor utazott ki, azt mondtam neki, nem tudok mást mondani, csak azt, hogy családod van és sok a dolgod még a világban. Talán ennyit, és hogy tudd, hogy mikor kell visszafordulni” – mondta könnyes szemmel Suhajda Szilárd édesapja a Tények Plusz kamerája előtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyakran beszéltek telefonon

A gyászoló férfi hozzátette: gyakran beszéltek, de a legrosszabbkor már nem tudtak kommunikálni. „Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam felhívni telefonon abban a drámai pillanatban. Tegnap volt egy hete, hogy utoljára beszéltünk, indulása előtt” – mondta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megemlékezés az egykori iskolánál

Rengetegen emlékeztek a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárdra vasárnap este Békéscsabán, a volt iskolájánál. A sportoló családja is részt vett a gyertyagyújtáson. Sokan sírtak, nem tudják elfogadni, hogy a hegymászó nincs többé.

Örökre ottmarad a teste

A tragikus körülmények között eltűnt sportember pár hónapja még előadást tartott a gimnáziumban. Később egy emléktáblát is elhelyeznek majd a tiszteletére. Közben a család úgy döntött, ha meg is találják a holttestét, örökre a hegyen hagyják.

Az időjárás közbeszólt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudott felszállni az a helikopter, amelyik Suhajda Szilárd után kutatott volna vasárnap. Abban már senki sem reménykedik, hogy élve találják meg a sportembert. 

Megtalálták a sátrát

A négyes táborban találtak rá Suhajda Szilárd sátrára. Lehozták a benne talált sisakokat és kesztyűket. A kutatásban résztvevő serpák egyike azt mondta, a hegymászó bizonyos, hogy elhunyt.

Kommentháború alakult ki

A hegymászó tragédiájáról szóló cikkek alatt záporoznak a különféle kommentek az egyes platformokon. Mindenkinek megvan a maga véleménye, vannak, akik hősként ünneplik az új rekordot felállító magyar hegymászót. Mások viszont nem értik, miért kockáztatta az életét.

Hírességek is megszólaltak

Torres Dani a közösségi oldalán vette védelmébe Suhajda Szilárdot. Az énekes hegymászó család sarja elvárná, hogy emberséget mutassanak azok, akik a „Minek ment oda?!” meg a „Felelőtlen, mert kisgyereke van!” és az „Úgy kellett neki, ő kereste a bajt!” féle kommenteket írták. Szerinte jobb volna, ha a hozzá nem értők inkább csendben maradtak volna. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Suhajda Szilárd. Fotó: Facebook