Nem tudott magyarázatot adni tettére az a 18 kerületi férfi, aki tavaly ősszel ölte meg anyját és annak új férjét. Sándor álmában támadt rá a házaspárra, miután végzett velük, még órákat töltött a holttestekkel a panellakásban.

Kettős gyilkosság

2020. október 26. éjjelén egy 41 éves budapesti férfi megölte 68 éves anyját és annak férjét budapesti otthonukban. P. Sándor azt követően támadt egy késsel az idős házaspárra, hogy azok már lefeküdtek aludni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még órákat töltött a holttestekkel

A két áldozat, Ibolya és Márton aludtak, amikor a fiú rájuk támadt. Borzalmas tette után a munkanélküli férfi még órákat töltött a holttestekkel egy lakásban, s a rendőrséget csak késő délután tárcsázta, akkor adta fel magát. Sándort a zsaruk a szülőkkel közös, 18. kerületi otthonukban fogták el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A gyilkos tett bejelentést a rendőrségen

A férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói fél órán belül elfogták, majd a kerületi kapitányságra állították elő.

Semmi előjele nem volt a tragédiának

A nyomozók a gyilkosság másnapján is helyszíneltek a 18. kerületi lakásban. A panelház lakóit is nagyon megrázta a tragédia, aminek szerintük semmi előjele nem volt. 

A férfit csendes embernek ismerték

Sándort csendes, udvarias embernek ismerték meg. A megölt édesanya barátnője, Éva napokkal a gyilkosság után sem tudta felfogni, hogy Ibolyával többé nem beszélgethetnek egy jót.

Sokkolták a lakókat az események

„Szinte sokkban vagyok, amióta megtudtam, mi történt. Egész éjjel erről beszélgettem cseten a gyerekeimmel, nem akartuk elhinni, hogy ilyen borzalmas bűncselekményt követett el Sándor. Ibolya rajongásig szerette a gyermekét, mindig csak szépet és jót mondott róla. Ő már nem dolgozott, nyugdíjas volt, a párja, Marci azonban antennákat járt szerelni. Sanyi viszont évek óta semmit sem csinált, a munkát hírből sem ismerte, csak élt az anyja meg a nevelőapja nyakán” – mondta a gyilkosság után az áldozat barátnője.

Mint egy űzött vad körözött a telepen

„Ami nagyon furcsa volt nekem vele kapcsolatban, hogy egész nap úton volt, állandóan, mint egy űzött vad, úgy körözött a lakótelepen. Volt, hogy egy nap többször is találkoztam vele a lépcsőházban, amikor indult vagy éppen megérkezett. Agresszívnek azonban nem gondoltam, mert mindig kedves és udvarias volt a liftben, amikor együtt utaztunk” – mesélte akkor a könnyeivel küszködve Éva, aki sosem látott Sándor mellett sem barátnőt, sem barátot.

Sándor egyszerűen bekattant

A gyilkosság után a család ismerősei azt találgatták, vajon mi késztette Sándort erre a szörnyű, végzetes lépésre. A látszólag nyitott és életvidám Ibolya senkinek nem beszélt arról, hogy a fiával komoly gondok lennének. Egyesek azt feltételezték, hogy a bűncselekmény motivációja a pénz lehetett, míg mások úgy vélték: az amúgy is labilis és teljesen magányos Sándor egyszerűen bekattant.

Emberöléssel gyanúsítják

P. Sándort különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az ügy körülményeit a továbbiakban szakértők bevonásával vizsgálták. 

Nem adott magyarázatot tettére

A férfi nem tudott magyarázatot adni a tettére. A BRFK nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu