Pécsi Ildikó családja már napot óta készült a tragédiára, a színésznő ugyanis a nyáron elhunyt férje után akart menni. Pénteken délután papot hívtak hozzá, ettől Pécsi Ildikó lelke megnyugodott.

Meghalt Pécsi Ildikó

Ahogyan a BudaPestkörnyeke.hu is megírta szombat hajnalban meghalt Pécsi Ildikó. A 80 éves színésznő nyáron özvegyült meg, azóta már ki sem mozdult gödöllői otthonából.

Minden nap ment hozzá az orvos

Pécsi Ildikó utóbbi időben egyre többet aludt, a párja mellé és a színpadra álmodva magát. Pedig gyógyszereit, cukrát, vérnyomását beállították, orvosa szinte naponta látogatta.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elfáradt a lelke

“Elfáradt a lelke” – mondta a Blikknek L. Péterfi Csaba, a színművésznő fogadott fia. A család napok óta sejtette, hogy Ildikó el fog menni, ereje már végleg elhagyta, és ezen az orvosok sem segíthettek.

Férje után akart menni

Ahogy L. Péterfi Csaba fogalmazott, a színésznő napok mintha félúton lett volna. “A szeretteihez való ragaszkodás még ide kötötte, de már régen elvágyott Lajos bácsi mellé” – mondta a Blikknek elcsukló hangom a művésznő fogadott fia.

Papot hívtak hozzá

 “Nem tudott elmenni, napok óta imádkoztunk az ágya mellett esténként, tegnap pedig papot hívtunk hozzá. Fiával, Csabával együtt fogtuk a kezét, elbúcsúztunk tőle szelíden mondtuk neki, hogy ha szeretne, menjen…” – mondta L. Péterfi Csaba.

Megnyugodott az imától

Pécsi Ildikó hívő volt, L. Péterfi Csaba szerint láthatóan megnyugodott a papi imától. “Hallott minket, de a választ azzal adta meg, hogy hajnalban elment”.

Gödöllő aktív polgára volt

Gödöllő díszpolgári oklevelét 2010-ben vehette át, ahogyan a Kossuth-díjat is. Rendkívül sokoldalú egyéniségének köszönhetően számos városi rendezvénnyel szinte egybeforrt a neve: Erzsébet Királyné Szavalóverseny, nőnapi műsorok, de nem múlhatott el nélküle városi főzőverseny, állatvédelmi nap vagy kutyák örökbefogadó napja.

Gödöllő díszpolgára lett

Számos városi színdarabban fellépett és rendezőként működött közre. Sok esetben férjével, az olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajossal – aki ugyancsak Gödöllő díszpolgára volt – vett részt a rendezvényeken. Mélységes szomorúság, hogy mindketten ebben az évben hagytak itt bennüket, írják Gödöllő Város honlapján.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó – Forrás: MTI