Sok fejlesztés van folyamatban Szigetszentmiklóson. Erről Nagy János a csepeli agglomeráció legnagyobb városának, Szigetszentmiklósnak a polgármestere számolt be. Azt is elmondta, hogy az egyik óvoda építésével akkora baj van, hogy le kellett állítani az építkezést, ők sem tudták, hogy ekkora a gond.

A Temesvári úton épülő óvoda építkezését leállítottuk, mert rendkívül sok probléma van vele. Ezt még az előző ciklusból örököltük. Egy igazságügyi szakértő beszámolója szerint nem úgy állnak a dolgok, ahogy ezt nekünk és a lakosságnak eddig prezentálták. Ez az építkezés megállt, új közbeszerzést írunk ki – mondta Nagy János polgármester a BKTV-nek.

Nagy János a városban folyamatban lévő fejlesztésekről is beszélt. Elmondta, hogy elkészült az új orvosi rendelő a Bucka városrészen, most az orvosi eszközök beszerzése történik.

Nemsokára a Bucka városrész új óvodát is kap, amelyet a rendelőintézettel szemben építenek majd fel, ezzel egyidőben pedig megcsinálják a rendelőhöz vezető utat is.

A polgármester elmonda, hogy a Bucka városrészben folyamatosan vásárolja fel az önkormányzat a területeket, mert egy városrészközpontot akarnak kialakítani és egy új iskolát is terveznek a Buckára.

Folyamatosan zajlik a Vackor bölcsőde építése, ahová közben beköltöztek a fecskék, de ez nem befolyásolta a munkálatokat.

Nagy János azt is elmondta, hogy szeptemberig befejezik a Massányi út fejlesztését. Ezt úgy tervezték, hogy amikor átadják majd az M0-ás hídját, akkor állnak neki, de közben, ahogy itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is megírtuk ismét lezárták az M0-ás hidat.

Hamarosan elkezdődik egy új le-, és felhajtó építése az M0-áson, és turbó körforgalommá alakítják a II. Rákóczi Ferenc úton található körforgalmat.

Időközben a Kék Tó Szabadidőparkban elkészült a gyerekek által már nagyon várt Csoda játszótér, ami egy csúszdás kastély egy malomházzal. Ott a futópálya olyan kivilágítást kapott, hogy télen a sötétebb napokon is biztonságosan használhatják a futók.

Kiemelt kép: Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: Youtube/BKTV