A járőröknek koldulás, kábítószer-birtoklás és közterületi alkoholfogyasztás miatt kellett intézkedniük, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a budapesti buszokat.

Ellenőriztek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. december 15-én az 5, 7, 7E, 8E, 108E, 110, 110E, 112, 133E autóbuszt, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többeket előállítottak

Az akció során a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A járőrök a 7. kerületben, a Rákóczi úton koldulás szabálysértés miatt egy nőt, a 15. kerületben egy fiatalkorú lányt kábítószer birtoklása miatt állítottak elő.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Szabálysértések

Közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt három esetben tettek szabálysértési feljelentést. Az ellenőrzés során a Hegyalja úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot alkalmaztak buszsáv jogosulatlan használata miatt.

Az utasok biztonsága

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

A megállóhelyek ellenőrzése

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

November végén az 1-es villamoson razziáztak a rendőrök

Amint azt a BudapestKönyéke.hu is megírta a BRFK és a BKK együttműködésének keretében újra az 1-es villamos vonalát ellenőrizték a rendőrök még november végén. A villamosokon nem tapasztaltak jogsértést, de a megállókban és azok környezetében két körözés alatt álló férfit is elfogtak. Az akcióról készült felvételt a cikkünk alján tudod megtekinteni.

Két férfit elfogtak

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést a villamosokon. A megállókban és azok környékén azonban a járőrök két férfit elfogtak, mert körözés volt kiadva ellenük.

Szabálysértési feljelentés

Az egyik férfit sikkasztás, a másikat szabálysértés miatt körözték. Közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt öt esetben szabálysértési feljelentést tettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 7E busz – Forrás: Wikipédia