Őrizetbe vették azt a férfit, aki kivégezte italozás közben megölte ismerősét Budapesten, a 8. kerületben. A rendőrségi kihallgatáson B. Ferenc azt mondta, nem ismerte későbbi áldozatát, a tragédia estéjén azt kérte tőle, hogy aludjon nála.

Őrizetbe vették

A BRFK Életvédelmi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette B. Ferencet, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy 2024. március 20-án reggel megölt egy férfit Budapest 8. kerületében, egy Korányi utcai lakásban. A nyomozók az emberöléssel gyanúsítható férfit pár óra alatt azonosították és hajtóvadászatot indítottak ellene. Az életvédelmi nyomozók másnap, március 21-én kora délután a Kőbányai úton elfogták a 30 éves férfit.

Befogadta a férfit

A nyomozás eddigi adatai szerint a későbbi áldozat és egy ismerőse március 19-én este, az utcán találkoztak. A beszélgetés során az ismerős elpanaszolta, hogy nincs hol aludnia, ezért a férfi felajánlotta neki, hogy töltse nála az éjszakát.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az áldozatánál aludt

 Ekkor került szóba B. Ferenc, akiről az ismerős azt állította, hogy neki sincs szálláshelye, de „jó arc”, így a tulajdonos megengedte, hogy ő is a lakásban aludjon. Reggelre azonban a gyanú szerint B. Ferenc megölte ideiglenes szállásadóját, a rendőrséget a halálesetről az elhunyt ismerőse értesítette.

Kihallgatták a férfit

A nyomozók B. Ferencet emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi érdemi vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. B. Ferencet kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. 

Gyilkosság Józsefvárosban

Ahogyan korábban arról beszámoltunk, március 20-án reggel riasztották a rendőröket, miután gyilkosság történt Józsefvárosban. A Korányi Sándor utcai lakásban élő Bálintot brutálisan kivégezték. A 30-as éveiben járó férfit halálra késelte egy ismeretlen elkövető.

Megszökött a tettes

A rendőrök és a helyszínelők lezárták a környéket, és még a késő délutáni órákban is helyszíneltek. A nyomozóknak is akadt dolguk, ugyanis a történtek után a tettes megszökött, így hajtóvadászatot indítottak a 31 éves feltételezett gyilkos, B. Ferenc után. 

Buliztak előző este

A környékbeliek szerint egy buli után történt az emberölés. „Összejövetel volt ott előző nap, ha minden igaz, többen is érkeztek a lakásba. Hogy ott mi történt, senki nem tudja, de reggel Bálint már nem élt” – mondta az eset után egy lakó.

Elfogták B. Ferencet

A BRFK életvédelmi nyomozói csütörtökön fogták el B. Ferencet, a Korányi utcai emberölés feltételezett elkövetőjét. A férfit március 21-én 13 óra körül kapták el Budapest 8. kerületében, a Kőbányai úton. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MIT/Mihádák Zoltán