Két ittas sofőrt kapcsoltak le a fővárosi rendőrök pénteken a Bajcsy-Zsilinszky úton, a bűnüldözésben pedig nem is akármilyen szövetségesük akadt: egy bérautó segített nekik.

Ittasan vezettek bérautót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán számolt be az esetről, miszerint rövid időn belül két ittas sofőrt is elfogtak, akik ugyanazt a bérautót használták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfújatták a szondát

A BRFK egysége három óra egy perckor intézkedett az év utolsóelőtti napján a hűvös Bajcsy-Zsilinszky úton a bérelhető autó vezetőjével, akinél a szonda ittasságot állapított meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Három sör után ült volán mögé

A 37 éves férfi elismerte, hogy vezetés előtt egy órával három sörrel jutalmazta meg magát, a bevitt alkoholnak esélye sem volt felszívódni.

Bevitték a kapitányságra

Ezzel kalkulálhatott, viszont azt gondolhatta: a kihalt városban úgysem találkozik rendőrrel, nem így lett, a spicces bérlő a 7. Kerületi Rendőrkapitányságon józanodhatott vallomástétel közben.

El akarta vinni az autót

Alig 50 perc elteltével, a már félreállított bérautóhoz egy újabb sofőr érkezett, aki szintén nem volt józan. Az illető kissé határozatlanul közelítette meg a járművet, majd beszállt, hogy elvigye, mit sem törődve a mögötte álló, villogó rendőrautóval.

Megállították a rendőrök

El is indult volna, ha az egyik egyenruhás nem állítja meg. A rendőrautó fedélzeti kamerája felvételt készített ezen pillanatokról, a videót pedig a BRFK egy, az ittas vezetés tilalmára való figyelemfelhívás keretében meg is osztotta közösségi oldalán.

Őt is előállították

A zsaruk sikeresen visszafújták a 24 éves fiatalember rajtját, majd a bevezetett légalkoholméréses koreográfia után őt is a kerületi kapitányságra állították elő.

Íme, a videó

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1625295504364187%2Fvideos%2F1354042838743313%2F&show_text=false&width=560&t=0

Megtették a feljelentést

Mindkét fiatalemberrel szemben büntető feljelentést tettek, szabadlábon védekeznek” – olvasható a Facebook-bejegyzésben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció