Virrasztásra gyűlt össze Martin családja és baráti társasága. Mindannyian a fodrásznak készülő fiúra emlékeztek, és közben megpróbáltak magyarázatot találni a történtekre.

Más is megsérült

Mint kiderült, nem csak Martin sérült meg aznap hajnalban, a penge a 17 éves Ramszeszt is érte. Elmondták, hogy miután K. Zsolt Martint megszúrta, Ramszesz próbálta a késelőt megállítani. Megütötte, de ez nem tett kárt a fiatal férfiben. A támadó meg sem próbált segíteni áldozatán, inkább elmenekült a helyszínről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vágás a kezén

Az incidens során Ramszesz karja megrepedt, illetve egy vékony vágás is keletkezett a kezén. Ezeket be is mutatta munkatársunknak. A fiatalkorú most arra készül, hogy maga is feljelentést tegyen a már emberöléssel gyanúsított K. Zsolt ellen.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Együtt gyászolnak

Kitti, Martin édesanyja szombat éjszaka egyébként szeretettel fogadta a folyamatosan érkező gyászolókat. Megölelik egymást, elfogyasztanak néhány falat szalámis szendvicset, és tartják egymásban a lelket – írja a Ripost.

Így történt

„Akkor, szombat este csak bulizni szerettünk volna egy jót. Nem nagyon szoktunk inni, de most kiengedtük a gőzt. Elfogyasztottunk néhány pohárral, jól éreztük magunkat. Négyen voltunk. Sajnos velünk tartott Kevin is, akiről tudtuk, hogy balhés gyerek, de mindig adtunk neki egy újabb esélyt” – mondta Erik, Martin unokatestvére.

Beléjük kötött

„Amikor már hazafelé tartottunk hajnalban, találkoztunk egy nyolc fős társasággal. Kevin kötekedni kezdett velük, ráadásul megtetszett neki az egyikük barátnője” – tette hozzá Martin unokatestvére.

Azonnal szúrt

A vita tettlegességig fajult, majd K. Zsolt elővette a kését. Azonnal szúrt. Martin összerogyott, Erik pedig megpróbálta ellátni a sérüléseit. Martin végül a kórházban hunyt el pénteken. A tragédia óta sem K. Zsolt, sem pedig Kevin nem próbálta a családdal felvenni a kapcsolatot.

Elfogták a tettest

Az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és végül sikerült azonosítani a feltételezett támadót, és a 18 éves férfit, K. Zsoltot vasárnap elfogták kőbányai otthonában.

Átminősítik emberülésre

Eddig a rendőrség emberölés bűntett kísérletében nyomozott, ám most valószínűleg átminősítik emberölésre. Az ügyvéd szerint súlyos következményekkel kell számolni a késelőnek.

Fejre irányult a támadás

„Két lehetséges variáció van, amire a fiú halála után minősítik majd az esetet. Halált okozó testi sértés, vagy emberölés, ami súlyosabb. Természetesen ez is a körülményektől függ majd, de én úgy gondolom, hogy mivel a támadó kést használt és egy életfontosságú szervre, tehát a fejre irányult a támadás, amiben az élet kioltása is benne volt, ezért szerintem emberölés lesz” – mondta el a Borsnak Major László ügyvéd.

5-15 évet kaphat

„Ebben az esetben 5-15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak a támadóra. Ha pedig felmerül további minősítési körülmény, ami súlyosbítja ezt az ügyet, akkor ennek fényében változik a büntetés is” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.